2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Britney ugyanolyan hitvány és iszákos, mint a családja"

Attól félünk, hogy ő is úgy végzi majd, mint a nagyanyja - véli Britney Spears, a pop egykori hercegnőjének nagybátyja, aki a Sun című brit bulvárlapnak mesélt a sztár nehéz gyermekkoráról.
2008. január 26. szombat 12:11 - Hírextra
Egyáltalán nem csodálkozik azon William "Willie" Spears, hogy unokahúga alkoholista és drogos lett, és nem találja helyét a világban.

A férfi a Sun című bulvárlapnak adott interjúban elmondta: Britney Spears mindössze 13 éves volt, amikor először a pohár fenekére nézett, egy évvel később pedig már kipróbálta a kábítószert is.

"Nem csak a család egyik barátja vagyok, vagy valaki, aki azt mondja, ismeri őket. Én ott voltam velük mindennap, együtt dolgoztunk. Láttam minden szörnyűséget, ami ott történt" - kezdte Willie Spears.

Ivott, drogozott

A férfi még emlékszik arra, mikor látta először alkoholt inni az unokahúgát, aki akkoriban az amerikai ifjúsági műsor, a Mickey Mouse Club egyik főszereplője volt, oldalán az azóta ugyancsak világhírűvé vált énekesekkel, Justin Timberlake-kel és Christina Aguilerával.

Egy ilyen floridai Mickey Mouse-partin történt, hogy a gyerekek, amikor a felnőttek nem figyeltek rájuk, elvettek egy üveg gint, és az egyik mosdóba lopakodtak vele, hogy ott megigyák - számolt be róla a férfi.

"A bátyja, Bryan volt a gimnáziumi focicsapat sztárja. Együtt jártak a legjobb partikra, ahol volt drog is volt, meg alkohol" - mondta Willie Spears, aki először 14 éves korában kapta Britney-t azon, hogy marihuánás cigarettát szív.

"A helyzet sokkal rosszabb lett, amikor híressé vált és rájött, hogy az emberek megteszik, amit akar. Inni akart és bulizni" - közölte a nagybáty.

Piások gyülekezete

"Britney szívtelen kis csitri, véssék az eszükbe. Senki sem irányítja, ő viszont mindenkit utasítgat" - fűzte hozzá Willie, aki szerint bátyjának, azaz a sztár édesapjának is nagy része van abban, hogy a lánya iszákos lett.

"A Spears családban szinte mindenki piás, és az egyik legrosszabb közülük Britney apja, Jamie. Reggeltől estig ivott, és Britney látta ezt" - mondta a nagybácsi.

Jamie Spears 2004-ben úgy döntött, elege van az alkoholizmusból: elvonóra jelentkezett, ekkorra azonban már késő volt. "Britney úgy nőtt fel, hogy azt gondolta: nincs baj az ivászattal, és hogy nyugodtan együtt lehet élni egy ilyen problémával" - magyarázta Willie Spears.

Sex 'n drugs...

William Spears maga is hosszú időn át drogos volt: most igyekszik leszokni. Az interjúban azt is elismerte: maga is kábítószerezett együtt unokahúgával, hiszen a lány akkor már nem először próbálta a dolgot.

"Tudtam, hogy a 18. születésnapján kokainozott, ott voltam. Elmentünk egy házibuliba, ahol láttam, hogy egy csíknyi port öntött maga elé, épp azelőtt, hogy én így tettem volna. Füves cigit is szívtunk együtt" - emlékezett vissza Willie.

Ennek ellenére a nagybácsiban megbíztak Britney Spears szülei: előfordult, hogy őt hívták segítségül, ha a lányuk bajba került.

"Egy alkalommal éppen New Orleansben voltam, amikor Jamie felhívott. Britney még csak 18 volt, de mindenhol kiszolgálták alkohollal. Kiütötte magát egy klub VIP-részlegében, és kellett valaki, aki elhozza onnan; túl sokat ivott" - mondta Willie.

"Odamentem. Teljesen készen volt. Kivittem a hátsó ajtón és betettem az autóba. Komoly szidást kapott, de nem figyelt oda. Aztán, amikor Los Angelesbe költözött a karriere miatt, már minden éjjel drogozott" - tette hozzá a rokon.

Willie Spears szerint unokahúgának az alkohol és a kábítószer segített elviselni a rá nehezedő nyomást. Mint mondta, a család azt remélte, hogy, ha Britney férjhez megy és gyerekeket szül, majd lenyugszik, de ennek éppen az ellenkezője történt.

Szerepminta

A férfi arról is beszélt: annak ellenére, hogy neki is szerepe volt Britney Spears zűrös múltjában, a lány mégis bízott benne, és általában őt hívta, ha szülei összevesztek.

"Néha Britney felhívott és azt mondta: 'megint vitáznak, kérlek, gyere és vigyél el'. Kemény volt, és a legszomorúbb az, hogy náluk ez volt a normális" - magyarázta Willie.

"Egyszer - folytatta -, amikor ott voltam, Jamie besétált és szidni kezdte Lynne-t (Britney Spears édesanyját). Lynne a konyhában volt, éppen vizet ivott. Felkapta az egyik poharat, besétált a nappaliba és megütötte a férjét, éppen a szeme között."

A férfi szerint Britney Spears először félt, amikor látta, hogy a szülei egymásnak esnek, később azonban már otthagyta őket, ha veszekedni kezdtek. Ahogy egyre idősebb lett, megpróbálta megállítani anyját és apját: kiabált velük és szidta őket, hasztalan.

Szomorú örökség

Willie Spears komolyan aggódik unokahúga miatt: szerinte a lány életére az is hatással van, hogy nagyanyja, Emma Jean Spears mindössze 31 éves korában, 1966-ban öngyilkos lett, amikor háromnapos kisfiát elvitte a bölcsőhalál. Az énekesnőnek ugyanaz a középső neve, mint nagyanyjáé, írja az inforadio.hu.

"Sokszor mondogatta: nem érti, miért nevezték el a nagyi után, aki öngyilkos lett. Azt hiszem, ez igenis hatással van az életére. Úgy tűnik, azt gondolja, hogy el van átkozva. Attól félünk, hogy ő is úgy végzi majd, mint a nagyanyja" - közölte Willie.

A rokon utoljára novemberben beszélt Britney Spearsszel, sokat hallott azonban róla mindenfelől.

A vég a vég

"Britney labilis lelki állapotban van, és ezen senki sem tud változtatni, mivel nem hallgat senkire. Kirúgott minden embert maga körül, aki kicsit is törődött vele, mert egyszerűen nem akarja, hogy azt mondják neki, hagyja abba, amit csinál" - fakadt ki a nagybáty.

"Aranyos kislány volt, de felnőtt és erőszakot, alkoholizmust, meg ilyesmiket látott maga körül: azzá vált, amit látott. Ugyanolyan hitvány és iszákos, mint a családja. Az effajta gyerekkor ilyenné tesz, ez történt velem is" - tette hozzá Willie.

"Ha az emberek azt hiszik, hogy Britney elérte a mélypontot, hát nagyon tévednek. Számára az abszolút mélypont az öngyilkosság" - jelentette ki William Spears.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását