2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem lesz Arany Glóbusz?

A döntéshelyzetbe kényszerült NBC amerikai tévétársaság várhatóan hétfőn határoz az idei Arany Glóbusz-gála sorsáról: közvetítik, elhalasztják vagy nem is közvetítik.
2008. január 7. hétfő 18:14 - Hírextra

Az amerikai írók céhének (WGA) november eleje óta tartó sztrájkját támogató televíziós és filmszínészek céhe (SAG) pénteken leszögezte, hogy tagjai nem fognak részt venni a díjátadón.

A hollywoodi külföldi sajtó szövetség (HFPA), amely az Arany Glóbusz-díjakat odaítéli, azonban még az utolsó pillanatban is mindent elkövetett, hogy megállapodásra jusson a jelentős filmes eseményt közvetítő NBC tévétársasággal. Vasárnap 11 órás tárgyaláson próbálták meggyőzni a Jeff Zucker vezette csatornát, amely eddig nem szánta el magát a végső szó kimondására.

A HFPA azért kapaszkodik mentőövként a tévéközvetítésbe, mert úgy értékeli, hogy az rákényszeríthetné az írócéhet a sztrájk átmeneti feloldására, és lehetővé tenné a sztárok megjelenését a díjátadón. A The Hollywood Reporter egyik hírforrása szerint azonban Zuckerék már nem gondolkodnak az évtizedek óta megszokott élő show-műsorban: arra hajlanak, hogy kisebb csinnadrattával körítsék vagy éppenséggel elhalasszák a gálát.

A szakújság azonban megemlíti, hogy amennyiben elhalasztanák a január 13-ra tervezett show-t azzal sem nyernének valami sok időt, hiszen január 22-én nyilvánosságra hozzák az amerikai filmakadémia Oscar-díjainak jelöltlistáját, s addigra az Arany Glóbuszoknak mindenképpen gazdára kell találniuk.

A Glóbusz-műsor felett tehát Damoklész-kardja függ, ám a programot készítő Dick Clark Productions a lap információi szerint még vasárnap este is serényen dolgozott az előkészítési munkálatokon. A producercég a hét végén szintén közleményt adott ki, amelyben csalódottságát jelezte, mivel az írókkal kezdeményezett külön tárgyalási ajánlatát a WGA elutasította. Dick Clarkék olyasfajta engedményben bíztak, mint amely lehetővé tette, hogy a független Worldwide Pants ismét képernyőre vihesse David Lettermann késő esti beszélgetős műsorát. Bár Clarkék sem tagjai az amerikai producerek cégének, amely ellen a sztrájk irányul, ők mégsem kaptak felmentést a bojkott alól.
1980-ban már volt példa egy sztárok nélkül megrendezett Emmy-díjátadóra. Akkor véletlenül éppen Dick Clark ugrott be a műsorvezetést visszautasító híresség helyett - emlékeztetett a lap hétfői internetes kiadványa.

Az Arany Glóbuszt 1980 óta sugározza a televízió és 1996-tól az NBC társaságé a közvetítés joga.
A tévétársaság évente ötmillió dollárt fizet ezért, ám a húszmilliós nézettségű adást kibélelő reklámbevételek busásan megtérítik a ráfordítást - írta a Los Angeles Times. A napilap szombati száma azt is megszellőztette, hogy a HFPA végső esetben afféle magánrendezvény keretében adja majd át a díjait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását