2024. április 19. - Emma

Veszélyben az Arany Glóbusz

Meghiúsulni látszik a tavaly még húszmillió nézőt a tévé képernyője elé ültető Arany Glóbusz-gálaest a hollywoodi írók sztrájkja miatt.
2008. január 3. csütörtök 13:42 - Hírextra

Bár a január 13-ra meghirdetett Arany Glóbusz-díjátadó show szervezői kétségbeesetten igyekeznek tető alá hozni egy megállapodást a sztrájkoló Amerikai Írók Céhével (WGA), ám az írók egyelőre hajthatatlannak bizonyultak, és a velük szimpatizáló televíziós és filmszínészek céhe is a rendezvény bojkottjára szólította fel tagjait egy esetleges megegyezés létrejöttéig.

"A WGA nagyra becsüli és tiszteli a hollywoodi külföldi sajtó szövetségét (amely az Arany Glóbusz-díjakat odaítéli), de elkötelezetten harcolunk, hogy megvédjük bevételeinket és szellemi javainkat az elkövetkező generációk érdekében. Mindent el fogunk követni, ami hatalmunkban áll, hogy igazságos eredménnyel végződjenek a tárgyalásaink" - fogalmazott közleményében a szerzőket képviselő testület szerdán délután, s ezzel világossá tette, hogy nem ad engedélyt tagjainak a gálaműsor megírására.

A Glóbusz-ceremóniát készítő Dick Clark Productions mindazonáltal abban bízik, hogy David Letterman késő esti show-jához hasonlóan az utolsó pillanatban meg tud egyezni a WGA vezetőivel.
A Letterman-tévéműsor független produceri cége, a Worldwide Pants pénteken megállapodott az írókkal, így a beszélgetős program szerdától ismét visszatérhetett a képernyőre. Clarkék szintén független státusukra hivatkoztak a WGA-nál, ám a céh közleménye szerint nincs mód az egyezkedésre, mert ők is ahhoz a produceri csoporthoz tartoznak, akikkel szemben sztrájkba léptek.
Az írók munkabeszüntetésének már számos tévéprodukció áldozatául esett, s a díjkiosztók évadjának első ceremóniája, a People's Choice közönségdíjak átadása szórakoztató élő adás helyett előre felvett "magazinműsorrá" változott. Ez a program persze elhalványul a hollywoodi Glóbuszok és Oscarok csillogása mellett, de a szerdai álláspontok alapján nem kizárt, hogy hasonló sors várhat az álomgyár legünnepibb pillanataira.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását