2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egy tanító lett a szerencsés 750 ezredik

Az idei év 750 ezredik látogatóját köszöntötték a budapesti Szépművészeti Múzeumban csütörtökön; a Hundertwasser-kiállításra érkezett szerencsés vendéget Baán László, az intézmény főigazgatója fogadta. Cseke Ágnes 28 éves budapesti tanító vásárolta meg id
2007. december 20. csütörtök 14:27 - Hírextra

Baán László az MTI-nek elmondta: ezzel az intézmény történetének legsikeresebb évét zárja a Szépművészeti Múzeum, amely ezzel a látogatószámmal már európai viszonylatban is jelentős intézménynek számít. Példaként említette, hogy a bécsi Kunsthistorisches Museum tavaly 630 ezer látogatót vonzott.

Hozzátette, hogy az idei év leglátogatottabb tárlata a Vincent van Gogh-kiállítás volt, de az "...és akkor megérkeztek az inkák" című kiállítást is mintegy 160 ezer vendég tekintette meg, a jelenleg is látható Hundertwasser-, valamint a Picasso, Klee, Kandinszkij-tárlat is együttesen már százezer látogatónál tart.

Úgy vélte, hogy a jövő évben a látogatószám tovább nőhet, de legalábbis ezen a szinten marad, így a Szépművészeti Múzeum várhatóan az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is a leglátogatottabb magyarországi kiállítótér lesz.

A jövő év legnagyobb szabású tárlata, A mediciek fénykora - Élet és művészet a reneszánsz Firenzében című kiállítás lesz, amely már 2008. január 24-én megnyílik. A tárlat építése jelenleg is nagy erőkkel zajlik - hangsúlyozta a főigazgató.

2008-ban emellett a Poussintól Davidig: francia mesterrajzok a Louvre gyűjteményéből című kiállítás, a Lélek és test - Kertész, Moholy-Nagy, Brassai, Capa című tárlat, valamint Hodler- és Klimt-kiállítás várja majd a látogatókat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását