2023. március 27. - Hajnalka

Szépművészeti: tárlat a neten

Akár otthonról, egy kényelmes székből is megtekinthetik az érdeklődők a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének válogatott darabjait annak az informatikai fejlesztésnek köszönhetően, amely a múzeum honlapján virtuális sétára hívja az érdeklődőket - közölte az
2007. november 14. szerda 18:40 - Hírextra

Az új program segítségével a Szépművészetit mintázó virtuális múzeumban a közgyűjtemény válogatott műalkotásaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az alkalmazást kifejlesztő cég tájékoztatása szerint a "virtuális múzeumi séta" menüpont alatt elérhető program segítségével a látogató kedvére barangolhat a múzeum online képtárában: bejárhatja a múzeum galériáit, és rákattinthat a falon függő képekre, hogy közelebbről is megnézhesse a gyűjtemény legszebb darabjait.

A festményekre kattintva a műtárgyakról szóló információkhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők, és a "séta" során a múzeum gyűjteményéből válogatott szobrokat is megtekinthetik - áll az Arcus Interactive Group közleményében.

A Szépművészeti Múzeum ismertetője szerint az antikvitás kincseit a későbbiekben egy virtuális kódex jeleníti majd meg. Jelenleg a kódex lapjait tekintheti meg a közönség keretekben a virtuális épület falain.

Az új programtól azt várják, hogy a virtuális "sétával", az internetet használók aktívabb bevonásával sikerül majd az eddiginél szélesebb látogatói kört megszólítani, és kedvet csinálni a múzeumlátogatáshoz a valóságban is. Ráadásul a virtuális élmény nyomán a múzeumban is felkészültebben közeledhetnek a műtárgyakhoz a látogatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását