2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szárnyas program

A madarak gyűrűzéséről, vonuláskutatásról és egyéb érdekességekről kaphatnak első kézből információt azok az érdeklődők, akik részt vesznek a Madárbarát karácsonyon a fővárosi Állatkertben vasárnap. A madártani egyesülettel közösen már második alkalommal
2007. december 9. vasárnap 14:25 - Hírextra

A fő helyszín Madárbarát Kert, ahol egy tanösvényen mutatják be a különféle odúkat, etetőket és madárvédelmi eszközöket a szakemberek.

A Nagy Tó környékén távcsöves madármegfigyeléssel várják az érdeklődőket, ahol nem csak az állatkerti madarakat, hanem a vendégeket is jól szemügyre lehet venni. Állandó vendégek a tónál a kormoránok, a szürke gémek és a tőkésrécék, de a téli időszakban észak-európai sirályok is érkeznek az Állatkertbe - mondta Hanga Zoltán szóvivő.

A madárbarát karácsonnyal arra próbálják felhívni az emberek figyelmét, hogy az ünnepi készülődés közben se feledkezzenek meg a madarakról, akiknek a téli időszak különösen nehéz, és sokszor emberi segítségre, etetésre szorulnak.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását