2024. május 30. - Janka, Zsanett
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Keresgél a Google

Olcsóbban előállítható alternatív energiaforrások kutatásába kezdett a Google, amellyel akár gigantikus számítástechnikai központjainak energiaéhségét is fedezni tudja. A világ vezető internetes keresőjét üzemeltető vállalat és annak jótékonysági részlege
2007. november 30. péntek 10:47 - Hírextra
Ha a Google-nek sikerül megvalósítania célkitűzéseit, a napenergia alkalmazása akár 25-50 százalékos megtakarítást jelenthet - mondta Larry Page, a Google alapítója. A Mountain View-i központú vállalat reményei szerint a tisztábban előállítható elektromos áramból saját energiaszükségletein kívül másoknak is adna, és a fejlesztések során kidolgozott technológiák jogait is értékesíthetné.

A megújuló energia olcsóbb a szénnél - hirdeti a Google új kampányában. Page szerint, ha terveik valóra válnak, a villamos energia iparág jelentős résztvevőjévé válhatnak, és nem utolsó sorban jelentős bevételekhez juthatnak. A Google jövőre legkevesebb 20 millió dollárt (3,4 milliárd forintot) kíván a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kutatásokra fordítani valamint e terület szakembereit alkalmazni. A vállalatóriás jótékonysági szervezete, a Google.org több százmillió dollárt kíván különböző, megújuló energiaforrások kiaknázására szakosodott vállalatba fektetni.
Forrás: hirado.hu/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását