2024. április 29. - Péter

Google-pályázat nem kevés pénzért

A Google internetes keresőrendszer üzemeltető cége, a Google Inc. tízmillió dolláros pályázatot hirdetett azok számára, akik a legjobb szoftvert tudják kifejleszteni a vállalat tervezett mobiltelefonos operációs rendszerének javításához.
2007. november 13. kedd 21:47 - Hírextra
A Google Inc. egy ingyenes mobiltelefonos szoftvercsomag kifejlesztésén fáradozik, amely könnyebbé teszi a világhálón való szörfözést mobileszközökkel, valamint a Google számára több reklámozási és szolgáltatási lehetőséget is nyújt.

Ezt a nyílt forráskódú programot a fejlesztők kedvük szerint tovább építhetik, olyan új programokat írhatnak, amelyek kibővítik az "okostelefonok" funkióinak sorát. A lehetőségek sora végtelen: pályázni lehet egyszerű - de esztétikus - háttérképekkel éppúgy, mint bonyolultabb szoftverekkel - közösségépítő hálózatok, vagy a hívót földrajzilag azonosító rendszerek fejlesztésével.

A zsűri első menetben ötven győztes munkát fog kiválogatni a 2008. január 2. és március 3. között beküldendő pályázatok közül. A győztesek között ötmillió dollárnyi jutalmat osztanak ki, és a maradék ötmilliót majd a második menetben ítélik oda.

Eddig négy mobiltelefongyártó-cég egyezett bele, hogy alkalmazni fogja a leendő szoftvert, továbbá huszonkilenc más vállalat társult be az Android elnevezésű projektbe.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását