Keresgél a Google

Olcsóbban előállítható alternatív energiaforrások kutatásába kezdett a Google, amellyel akár gigantikus számítástechnikai központjainak energiaéhségét is fedezni tudja. A világ vezető internetes keresőjét üzemeltető vállalat és annak jótékonysági részlege

Ha a Google-nek sikerül megvalósítania célkitűzéseit, a napenergia alkalmazása akár 25-50 százalékos megtakarítást jelenthet - mondta Larry Page, a Google alapítója. A Mountain View-i központú vállalat reményei szerint a tisztábban előállítható elektromos áramból saját energiaszükségletein kívül másoknak is adna, és a fejlesztések során kidolgozott technológiák jogait is értékesíthetné.

A megújuló energia olcsóbb a szénnél - hirdeti a Google új kampányában. Page szerint, ha terveik valóra válnak, a villamos energia iparág jelentős résztvevőjévé válhatnak, és nem utolsó sorban jelentős bevételekhez juthatnak. A Google jövőre legkevesebb 20 millió dollárt (3,4 milliárd forintot) kíván a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kutatásokra fordítani valamint e terület szakembereit alkalmazni. A vállalatóriás jótékonysági szervezete, a Google.org több százmillió dollárt kíván különböző, megújuló energiaforrások kiaknázására szakosodott vállalatba fektetni.
Forrás: hirado.hu/MTI