2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sigray-hagyaték ügyében egyezség lehet

Egyezséget ajánlanak a Sigray-hagyaték örökösei az illetékes kormányzati szerveknek és a gyűjtemény darabjait őrző múzeumoknak: az intézményekben található, 225 tárgyból álló anyag 43 százalékát a múzeumoknak ajándékoznák, ha a többit belátható időn belül
2007. november 16. péntek 16:04 - Hírextra
A Sigray-hagyaték annak idején múzeumi letétbe helyezett, de vissza nem adott darabjai három közgyűjteményben találhatóak: a Magyar Nemzeti Múzeumban, az Iparművészeti Múzeumban és a Helikon Kastélymúzeumban.

Az örökös a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a múzeumi kívánságok figyelembe vételével tettek ajánlatot az ajándékozásra. Az ajánlat szerint az Iparművészeti Múzeumban egy nagy terjedelmű viselettörténeti anyag, valamint három bútor, a Magyar Nemzeti Múzeumban pedig négy jelentős kép maradhatna - tette hozzá.

Patay Géza, az örökösök ügyvédje kiemelte: a Sigray örökösöknek ez az utolsó ajánlata az illetékes kormányzati szervek és múzeumok számára. Ha a most postára adott levelekre 15 napon belül nem érkezik érdemi válasz, az ajánlatot tárgytalannak tekinti a család. Ebben az esetben polgári peres igényüket fenntartják, azt bírói úton érvényesítik, továbbá az Európai Unióhoz, annak szakmai szervezeteihez, valamint más nemzetközi szakmai szervezetekhez kénytelenek fordulni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását