2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Felavatták a Borok Házát

Felavatták Tarcalon a Borok Házát, amelyben a világörökség részének tartott Tokaj-Hegyaljáról minden információt megkaphat a turista, akár borokra kíváncsi, akár szállást keres, akár a borvidék sajátosságai érdeklik. A 175 millió forintos beruházást az Eu
2007. november 11. vasárnap 07:23 - Hírextra

A szüret egyébként Tokaj-Hegyalján még nem fejeződött be, de már látszik, hogy az idei évjárat minden tekintetben kiemelkedő lesz.

A hat épületből álló épületkomplexumoban, amelyet - a hat épület miatt, és az aszúra utalva - 6 Puttonyos Borfalunak neveztek el, a térség teljes szállás, gasztronómiai, vízi-turizmus kínálatát, és természetesen a legjobb borokat is megkaphatják a látogatók.

 A házakban borgaléria, kiállító terem, turisztikai borospince, étterem, múzeum, kemencés ház, és konferenciatermek biztosítják a csoportos és egyéni látogatók kiszolgálását.

A "borfalu" polgármesterének Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívót választották.

Marczinkó Ferenc, a Tokaj-Hegyaljai Hegyközségi Tanács elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, bár 10-15 %-kal kevesebb szőlőt szüreteltek idén, mint az elmúlt években, de eddig elégedettek lehetnek azok a gazdák, akiknek nem fagyott el a termésük tavasszal.

A korai fajták 70-110 forintos kilónkénti áron keltek el, az aszú ára viszont jelentősen megnőtt: míg tavaly 1800-2000 forintot fizettek kilónként értük, idén ez az ár 2500-3000 forintra nőtt. "Akik kockáztattak, és kivárták az aszúsodást, jól jártak", mondta a hegyközségi tanács elnöke. Árvai János bortermelő szerint pedig a legjobb évjáratok boraival vetekszik majd az idei.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását