2023. február 9. - Abigél, Alex

Miseborral veszélyes?

Az írországi közlekedési szabályok szigorítása, a vezetés közben engedélyezett alkoholszint tervezett csökkentése komoly dilemmát támaszt az ír katolikus papok számára: ha több misét tartanak egyetlen vasárnapon, a szertartások során elfogyasztott misebor
2007. november 5. hétfő 08:15 - Hírextra

A veszélyre Brian d,Arcy katolikus pap hívta fel a figyelmet a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.
A bor fontos szerepet játszik a katolikus misében, amelynek során a szertartást celebráló pap a vallásos hit szerint a kenyeret és a bort Jézus testévé és vérévé változtatja. A pap közben iszik egy keveset a Krisztus vérét jelképező borból. A problémát az okozza, hogy mivel fogy az ír katolikus papok száma, manapság egy-egy vasárnap több templomban, akár három misét is kell celebrálniuk, és ha ilyenkor útközben ellenőrzi őket a rendőrség, közlekedési kihágást állapíthat meg.

"Márpedig ha például haldoklóhoz hívnak vasárnap, hogy feladjam az utolsó kenetet, akkor is ki kell mennem hozzá, ha már három misét celebráltam" - panaszkodott egy meg nem nevezett pap az egyik ír rádióállomásnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását