2023. február 9. - Abigél, Alex

Összeurópai terroir dekrétum Tokajban

Az Európai Világörökségek Borvidékei a közelmúltban Tokajban nemzetközi dekrétumot fogadtak el, amelynek lényege, hogy közös együttműködési hálózatot alkotva garantálják az értékek eredetiségét, fenntartását és közös programcsomagokat, útvonalakat hoznak
2007. október 25. csütörtök 13:14 - Hírextra
A nemzetközi hálózat tagjai: a franciaországi Loire völgye, az ugyancsak francia Jurisdiction of Saint-Émilion régió, az Alto Douro-völgy Portugáliában, az Upper Middlerhein-völgy Németországban, a Tokaji Történelmi Borvidék, az olasz Cinque Terre nemzeti park, és az ausztriai Fertő-Neusiedler See, azaz a Fertő-tó osztrák oldala.

Az együttműködés részét képezi, hogy a partnerek közös szlogent és arculatot alakítanak ki, együtt vesznek részt országos és nemzetközi utazási és borászati kiállításokon, segítik a szakemberek továbbképzését, közös adatbázist alakítanak ki.

A rendezvényen elfogadták e patinás európai borvidékek közös turisztikai "csomagját", amely 3-3 napos programot kínál a borvidékekre látogató vendégeknek. Ugyanakkor az egyes borvidékek a saját programjaikat önállóan értékesítik.

A Tokaji Történelmi Borvidékre tervezett látogatásokat a helyi Tourinform irodában lehet megrendelni. Ebben pincetúra ugyanúgy szerepel, mint sárospataki városnézés vagy speciális gasztronómiai bemutató az egyik jeles tokaj-hegyaljai étteremben - olvasható az iroda közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását