2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ismét Geréb Ágnes szülőotthonában lépett fel komplikáció

A Geréb Ágnes által alapított Napvilág szülőotthonból kellett kedd hajnalban beszállítani egy kismamát a János Kórházba, mert szülés közben nagy vérveszteséget szenvedett - erősítették meg a Független Hírügynökség információját a kórházban.
2007. október 30. kedd 11:57 - Hírextra
A kedd hajnalban beszállított újszülött és a sok vért vesztett kismama már jól vannak - közölték a kórházban.

Másfél hónap alatt a keddi már a harmadik eset, amikor otthonszülés közben komplikáció lépett fel és a kismamát kórházba kellett szállítani. A szeptember közepén történt esetnél egy 35 éves nyíregyházi nő a XII. kerületi Napvilág szülőotthonban akarta világra hozni gyermekét. A szülés komplikációmentesen indult, egészen addig, amíg a kisbaba válla el nem akadt a szülőcsatornában. A szülést vezető Geréb Ágnes és a többi segédkező nem tudták kiszabadítani a babát, ezért mentőt hívtak. A mentő a 2 percnyire lévő János Kórházba szállította az anyát és magzatát - de a gyermeket már nem tudták megmenteni. Az ügyben a rendőrség eljárást indított. Szakértőket vontak be azért, hogy ők állapítsák meg, felelős-e valaki az újszülött haláláért.

Négy napja szombat hajnalban a Jahn Ferenc Kórházba szállítottak otthonról egy másik kismamát, aki szintén otthon akarta világra hozni gyermekét, de a szülés közben annyi vért veszített, hogy mentőt kellett hívni. A kórház orvosai szerint a vérveszteség miatt a kismama életveszélyben volt. A kórházi kezelésnek köszönhetően a kismama és újszülöttje kedd reggel már elhagyhatta az intézményt. Gerő Gábor főigazgató e-mailben tájékoztatta a Független Hírügynökséget: a kórház kedden ismeretlen ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést tett a rendőrségen. mivel a szombati otthonszülés körülményei nem kellően tisztázottak és felmerülhet a szülésnél esetlegesen közreműködő szakszemélyzet felelőssége.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását