2023. március 23. - Emőke
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rogán: Nemzeti egységet képviselő miniszterelnök kell

Nemzeti kormányra és nemzeti egységet képviselő miniszterelnökre van szüksége Magyarországnak, és ha komolyan akarjuk venni a demokráciát, együtt kell fejet hajtani a pesti srácok emléke előtt - mondta Rogán Antal V. kerületi polgármester a Vértanúk terén
2007. október 26. péntek 08:07 - Hírextra

A fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: ma is lehet az akkori helyzettel kialakított analógiákat felsorakoztatni. ,56-ban is morális, gazdasági és politikai válságban volt az ország, csakúgy, mint napjainkban, 17 évvel a rendszerváltozást követően, és a kormányt most is "a hazugság tartja egyben" - hangoztatta.

Rogán Antal azt mondta, Nagy Imre kommunistaként tudott dönteni, s azért lehetett a forradalom vezéralakja, mert kicsit másként, "emberileg" gondolkodott a diktatúra rendszerében. Mint hozzátette: Nagy Imre nemzeti egységkormányt hozott létre, de amikor az elbukott, nem lett áruló, tisztában volt sorsával, ami beteljesedett rajta.

A Belváros-Lipótváros polgármestere azt mondta: "ha Nagy Imre ma is élne, azt mondaná Gyurcsány Ferencnek, adja át a kormányzást egy másik baloldali politikusnak, aki a nemzeti értéket és egységet képviseli".

A kerületi megemlékezésen Rogán Antal, valamint a kisebbségi önkormányzatok vezetői és képviselői elhelyezték a megemlékezés virágait Nagy Imre szobránál. A megemlékezésen mintegy száz ember vett részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását