2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tanyavédő képviselők

A kétszázezer tanyán élő ember érdekeinek képviseletét vállalja fel a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete (MTÉE), mert nekik is biztosítani kell azokat a lehetőségeket, ami a többi állampolgárt megilleti - mondta Balogh József fideszes országgyűlési ké
2007. október 21. vasárnap 08:52 - Hírextra

Az ellenzéki politikus kezdeményezésére 2007 elején alakult, majd júniusban a bíróságon is bejegyzett egyesület több megyében működik, de az ünnepélyes "zászlóbontást" Balogh József Fülöpháza határában lévő tanyáján tartották.

A megalakulás alkalmából rendezett fórumon a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának több tagja is részt vett. A képviselők közül, Balogh József mellett, felszólalt Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége elnöke, Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke valamint Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnöki kabinetfőnöke is.

"Az országot nekünk kell belakni, mert különben mások lakják be" - mondta felszólalásában Lezsák Sándor.

Az országgyűlés alelnöke emlékeztetett arra, hogy a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja, Alföld Kutató Intézete vezetésével készült egy felmérés a Kecskemét környéki tanyavilágról, melyet a jövőre megismételnek.

"Végóráit éli a tanyavilág, mert pusztulóban lévő, elárvult tanyák sokasága van, ahol korábban pezsgő élet folyt" - vonta le a korábbi felmérés eredményét az országgyűlés alelnöke.

Véleménye szerint az oktatás támogatása, a családi gazdaságok segítése és a tanyasi turizmus népszerűsítése és támogatása hosszú távon segíthet abban, hogy ne néptelenedjen el a magyar vidék.

Deutsch-Für Tamás hozzászólásában hangsúlyozta: a XXI. század Magyarországán a kistelepülés, a falu, a tanya, az a jövő időt kell hogy jelentse.

"Ezzel szemben mindaz ami az utóbbi négy, öt, hat évben történt Magyarországon, az egyébként is nehéz kistelepülési, falusi, de főkét a tanyasi életkörülményeket megnehezítette" - tette hozzá a Fidesz elnöki kabinetjének a vezetője.

A fórumon felszólaló országgyűlési képviselők ígéretet tettek arra, hogy a jövő évi költségvetés vitájában módosító indítványokkal próbálnak forrásokat biztosítani a tanyákon élő emberek problémáinak részbeni enyhítéséhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását