2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Helyreállítani a képviselők becsületét!"

Helyre kell állítani az Országgyűlés és a képviselők becsületét, ami csak az országgyűlési képviselők jogállásának rendezésével érhető el - mondta Turi-Kovács Béla Győrött a Kisgazda Polgári Szövetség (KPSZ) és a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) közös meg
2007. október 14. vasárnap 06:40 - Hírextra

A Kisgazda Polgári Szövetség elnöke, egyben a Fidesz országgyűlési képviselője szerint bár helyre kell állítani az Országgyűlés és a képviselők becsületét, ám a miniszterelnök által javasolt hét pont nem alkalmas a közélet megtisztítására. Ez ugyanis nem más, mint elterelő hadművelet - vélekedett.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc ezzel azt akarja elérni, hogy az emberek figyelmét elterelje a várható élelmiszer- és energia áremelésekről, illetve a szocialisták körüli korrupciós botrányokról.

A politikus szerint a képviselői javadalmazást nem az Európai Parlament képviselőinek járóhoz kell igazítani, hanem a környező országok cseh, lengyel, a szlovák és a román képviselők juttatásaihoz, ezek alapján kellene egy középértéket megállapítani.

"Ez a hadjárat, amit a képviselők ellen folytattak elterelésként, a parlamenti demokráciát veszélyezteti" - fogalmazott Turi-Kovács Béla.

Turi-Kovács Béla közölte, hétfőn az Országgyűlésben a földtörvény módosítását kezdeményezik, mégpedig úgy, hogy az elővételi jog ne a bérlőt, hanem a helybéli tulajdonosokat, gazdálkodókat illesse meg. Mint mondta, a törvényben meg kell határozni az egy személy és család által megszerezhető, valamint az üzemi mértéket is. Turi-Kovács Béla szerint a legkisebb birtokosokat is támogatni kell, mert ha elvesztik a megélhetésüket, akkor több százezer új munkanélkülire lehet számítani.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását