2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elő-eljegyzés

Kisgyerekek eljegyzése és összeházasítása továbbra is elterjedt szokás Afganisztánban, hiába küzd az ősi szokás ellen az afgán kormány és több emberjogi szervezet.
2007. október 13. szombat 10:45 - Hírextra

Az UNICEF legutóbbi adatai szerint az afgán gyerekek 16 százalékát 15 éves kora előtt házasságra kényszerítik, főként a szegények, a tanulatlanok és a vidéken élők között.

A szegénység miatt az utóbbi években egyre fiatalabb korban házasítják össze a kisgyerekeket. Az eljegyzés gyakran már hároméves korban megtörténik, de az sem ritka, hogy még a születés előtt. Az, hogy a kisgyerekek pár éves korban még alig tudnak beszélni, mit se számít.

A kötelező esküvőre tíz év felett kerül sor. Az első unokatestvérek közötti kényszerházasság a legelterjedtebb. Ha két gyereket eljegyezték, a házasság alól kibújni nem lehet.

Ha egy lány nem akar hozzámenni a kiszemelt fiúhoz, a családok az erőszaktól sem riadnak vissza, hogy rákényszerítsék a frigyre. Sokan elszöknek, és nem ritka, hogy drogok vagy a prostitúció áldozatai lesznek. Némelyek inkább az öngyilkosságot választják.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását