2024. május 3. - Tímea, Irma

2007 volt a legsikeresebb

Sajnálatos, hogy Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő a hazai turizmusban tevékenykedők munkáját akkor tünteti fel rossz színben, amikor – a KSH jelentései alapján is bizonyíthatóan, – az elmúlt évben a hazai turizmus forgalma az elmúlt
2008. január 17. csütörtök 20:46 - Hírextra

Az elmúlt év első tizenegy hónapjában a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek összesen 6 millió 927 ezer vendéget fogadtak, akik több mint 18,8 millió vendégéjszakát töltöttek hazánkban. Ez minden idők legjobb összforgalmi eredménye. A vizsgált időszakban a belföldi éjszakák száma először lépte át a 9 milliós határt, s rögtön több mint 260 ezerrel meg is haladta azt. A hazai turisták körében tavaly is a Balaton volt a legnépszerűbb belföldi cél: a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma (2,4 millió) az elmúlt évtizedben mért legmagasabb érték.

Bánki Erik kedvezőtlen helyzetértékelésével ellentétben 2013-ig turizmusfejlesztésre – a korábbi évek fejlesztési forrásainak többszöröse, – mintegy 300 milliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre az Európai Unió társfinanszírozásával csak a regionális operatív programokon keresztül, aminek köszönhetően várhatóan tovább nő a turisztikai ágazat súlya.

A turizmussal kapcsolatos marketingtevékenységgel összefüggésben szükséges leszögezni, hogy a Magyar Turizmus Zrt. az elmúlt év végén 500 millió forint költségvetési többletforráshoz jutott,
amelyet a 2007. évi utószezon, illetve a 2008. évi előszezon beutazó és belföldi vendégforgalmának élénkítésére használ fel, három marketingkampány keretében. A három kampány mindegyike soha nem látott széleskörű szakmai összefogás és partnerség keretében valósul meg. A kampányok eredményének mérése meghatározott indikátorok alapján történik, a vállalkozói szféra korábbinál erőteljesebb bevonása mellett. Amennyiben a 2007. év végén indított kampányok eredményesnek bizonyulnak, úgy idén a tapasztalatok figyelembevételével további hasonló, fókuszált forgalomélénkítő kampányok indítására kerülhet sor, ugyanekkora nagyságrendben. Ez tehát 2008-ban ugyancsak 500 millió forint kiegészítő forrást jelenthet a turisztikai marketingben, amelyre a Turisztikai célelőirányzatban 2008-ra már így is az ideinél több, 5 milliárd forint került betervezésre.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy a hazai turizmus helyzete semmiképpen sem ábrázolható olyan borús képpel, mint ahogy azt az ellenzéki politikus látja.

Pál Béla
az Országgyűlés Turisztikai Bizottságának szocialista alelnöke

Kiadó: MSZP-frakció

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását