2024. február 23. - Alfréd

Továbbra is lesz Innovációs Nagydíj

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) huszonnégy év után megújította a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra vonatkozó együttműködési megállapodását az érintett minisztériumokkal.
2024. január 8. hétfő 16:58 - HírExtra

Csák János, kulturális és innovációs miniszter, Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, Dr. Nagy István, agrárminiszter, Lantos Csaba, energiaügyi miniszter, Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Bódis László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója és Dr. Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke. Kiss Ádám István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Dr. Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Innovációs Nagydíj Díj alapítója látták el kézjegyükkel az együttműködésről és támogatásról szóló okiratot. 

A megállapodásban az innovációs díjakat felajánló négy minisztérium, valamint a további támogató intézmények vezetői kijelentik, hogy egyetértenek a „Magyar Innovációs Nagydíj pályázati rendszer” fenntartásával és megerősítésével. Erkölcsileg, szakmailag és anyagilag is támogatják a pályázati rendszert és kinyilvánítják, hogy az egyes intézményeik által adományozott innovációs díjakat elnyert vállalkozásokat előnyben részesítik a különböző egyéb pályázataikon.

A Magyar Innovációs Szövetség felkérésére a 30 tudósból, vállalatvezető szakemberből álló zsűri 1993 óta minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A Szövetség immáron 32. alkalommal hirdette meg a pályázatot, melynek idei nevezési határideje 2024. február 5. A korábbi harmincegy pályázati felhívásra összesen beérkezett 1416 pályaműből 1239 volt megvalósult, sikeres innováció és a legjobbak közül 240 kapott különböző innovációs díjat, ők alkotják a hazai innováció „elitjét”, a Magyar Innovációs Klubot.

A Magyar Innovációs Nagydíjas vállalkozás az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé jelentős pénzjutalomban is részesül, emellett a további innovációs díjazottak szintén jutalmat vehetnek át. A Magyar Innovációs Nagydíj mellett kiosztásra kerülnek, 

  • a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díjai,
  • az NKFIH „Alapkutatástól a piacig˝ Innovációs Díja,
  • az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díja,
  • az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díjai, valamint
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja, illetve
  • a MISZ Startup Innovációs Díja is.

A díjak ünnepélyes átadására, a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében kerül sor 2024. március végén egy sajtónyilvános rendezvény keretében. 

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását