2024. április 28. - Valéria

Tizenöt új élőlényt fedeztek fel

Tizenöt különböző, ezen a területen máig ismeretlen tengeri élőlényt fedeztek fel a Cortés-tengerben, Mexikó északnyugati részén, a világ egyik leggazdagabb élőhelyén a Mexikói Autonóm Egyetem és a Baja California Sur Autonóm Egyetem kutatói.
2008. október 2. csütörtök 20:14 - Hírextra
A Tenger- és Édesvíztudományi Intézet kutatói elmondták, hogy a fellelt új fajok a tüskésbőrűekhez (tengeri csillagok és sünök), a rákokhoz, a soksertéjűekhez (férgek), a szivacsokhoz és a lágy korallokhoz tartoznak. A felfedezések között található néhány kígyókarú csillag is.

Az Argo nevű hajó és a Deepsee nevű tengeralattjáró segítségével az expedíció 300 méter mélyre, eddig elérhetetlen helyekre tudott lemerülni, és olyan helyeken gyűjtött mintát, ahová óceánkutató hajók és közönséges búvárok eddig nem jutottak el.

A tengeralattjáró nagy felületen átlátszó műanyagból van, és olyan precíz hidraulikus karral van felszerelve, amely kényes fajok sérülésmentes begyűjtését is lehetővé teszi.

A kutatók kiemelték, hogy a mexikói vizekben páratlannak számít ez a felfedezés, mert eddig ezen a meredek sziklás területen nem sikerült ilyen mélytengeri fajokat gyűjteni.

A kutatók azt is elemzik, vajon ezek a fajok ennek a tengernek a sajátjai, vagy másutt is megtalálhatóak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását