2024. május 8. - Mihály

Már negyedmillió üres konzultációs ívet gyűjtöttek

Az aHang, az Egységes Diákfront és a Szikra Mozgalom hétfőn számolt be az ellenkonzultációs kampány folyamatairól, valamint az előttük álló időszakról.
2024. január 8. hétfő 17:07 - HírExtra

Szalóki Viktor, az aHang szóvivője bejelentette, hogy eddig már negyedmillió üres nemzeti konzultációs ívet gyűjtöttek, és megköszönte minden magánszemélynek, civil szervezetnek, ellenzéki pártnak és vállalkozásnak is, akik segítenek a kampányban. 

“Több mint 250.000 üres ív érkezett országszerte a leadópontjainkra. Január 31-ig bárki csatlakozhat az ellenkonzultációhoz. Országszerte több mint 800 leadópontra lehet elvinni az íveket, de postai úton is el lehet juttatni az aHanghoz. Valamint akihez nem érkezett meg a boríték, vagy már kidobta, neki is van lehetősége online nyilatkozni a 7IGEN.hu felületén arról, hogy támogatja az ellenkonzultációt” – mondta el a szóvivő. 

Ezt követően Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy a bejelentett pedagógusbér-emelés az elmúlt évek ellenállásának és nyomásgyakorlásának köszönhető, azonban szerinte nem szabad megelégedni ezzel, ugyanis újfent látszik, hogy a kormány megpróbál kitáncolni ebből. Perlaki-Borsos felhívta arra is a figyelmet, hogy január 13-ra a Belügyminisztérium elé szerveznek megmozdulást, hogy megmutassák Pintér Sándornak, folytatják a küzdelmet az oktatás reformjáért.

“Most nagyon fontos, hogy megvédjük az eredményeinket. Most kell nyomást gyakorolni a kormányra, amikor döntést hoznak a pedagógusok béréről. Hogyha ezt most nem tesszük meg, akkor az egész küzdelmünk feleslegessé válik. Természetesen a január 13-i demonstráció alatt is várjuk az üres konzultációs íveket” – összegezte az EDF elnökségi tagja. 

Az aHang és az Egységes Diákfront kiemelten fontosnak tartja, hogy az oktatás mellett további, kiemelten fontos társadalmi kérdéseket emeljenek be a kampányba, amelyekről a kormány még csak meghallgatni sem akarja az emberek véleményét. Ezért léptek szövetségre a Szikra Mozgalommal, akik a lakhatás ügyét képviselik. Nagy Balázs, a mozgalom elnökségi tagja elmondta, hogy “meg kell mutatni, hogy nem dőltünk be ennek az átverésnek, és nem hittük el, hogy az, ami egy szűk elit csoportnak az érdeke, az mindannyiunk érdeke lenne.” A Szikra Mozgalom képviselője is arra kért mindenkit, hogy január 31-ig vigyék el a leadópontokra az üres konzultációs íveket. 

Végezetül Hajdú Gergő, az aHang stratégiai igazgatója beszélt a kampány folytatásáról. Mint elmondta, a gyűjtést követően országjárásba kezdenek, ahol számos településre elviszik majd az üres íveket, és mellette lehetőséget teremtenek arra, hogy helyben olyan ügyekről és problémákról beszélgessenek, amelyek valóban milliók számára meghatározóak.

“Pontosan tudjuk, hogy egészen más témák foglalkoztatják emberek millióit Magyarországon, sem mint az irányított álkérdések. Az önkormányzati választásokhoz közeledve valódi, települési szintű problémákról is akarunk beszélgetni az emberekkel, ezért fogunk országjárásba kezdeni ezekkel az ívekkel” – emelte ki Hajdú Gergő.

Az ellenkonzultációs kampányról minden információ elérhető a 7IGEN.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását