2024. július 27. - Olga, Liliána

A férfi potenciazavar nem kínos és kezelhető is

Néha nem elég a szerelem és a vágy, mert van, hogy nem úgy működnek a dolgok a hálószobában, mint szeretnénk. Ez mindenkivel megesik, semmi szégyellnivaló nincs benne, ám ha rendszeressé válik a férfi potenciazavar, akkor érdemes utánanézni az okának és kezelni azt.
2023. december 6. szerda 17:39 - HírExtra

Számos férfit érint a merevedési zavar, mely egy krónikus, ugyanakkor jó eséllyel kezelhető betegség. Sőt, a kor előrehaladtával egyre többen találkoznak ezzel az állapottal, amin a Vital-maxnál kapható potencianövelők könnyűszerrel segíthetnek.

Mi a merevedési zavar?

Az orvostudomány merevedési vagy erekciós zavarnak hívja, ha a szexuális izgalom ellenére a hímvessző merevedése nem jön létre, vagy ha létrejön, nem kellő mértékű, esetleg nem áll fenn kellő ideig.

Ha ez néhány alkalommal - főleg stresszes időszakban vagy alkoholos befolyásoltság alatt - történik meg az emberrel élete során, az nem jelent semmit. Azonban, ha három hónapon át fennáll és vissza-visszatérően fellép, akkor már zavarnak hívjuk.

Negyven év alatt a férfiak 5-10 százalékát érintheti a dolog, fölötte pedig akár a felét is.

Mi okozhatja a zavart?

Alapvetően kétfajta okot különíthetünk el, ami a merevedési zavar mögött áll: szervi és lelki eredetű. A szervi eredetűek közé soroljuk:

- Anatómiai problémák,

- Hormonális zavarok,

- Érrendszeri, keringési eredetű gondok,

- Gyógyszer mellékhatásaként jelentkező zavarok,

- Műtét (sérv, prosztataeltávolítás) utáni problémák.

Emellett nem elhanyagolandók a pszichés okok sem, azokat ugyanolyan komolyan kell venni, ezek a következők lehetnek:

- Párkapcsolati problémák,

- Önértékelési zavarok,

- Korábbi traumatikus szexuális élmény,

- Szorongás,

- Depresszió.

Kezelése tehát annak megfelelően történik, hogy mi áll a merevedési zavar mögött. 

Hogyan kezeljük?

A merevedési zavar megelőzéséhez érdemes betartani az egészséges életmód szabályait. Ne dohányozzunk, kerüljük a túlzott alkoholfogyasztást, ne szedjünk feleslegesen hormonokat (ezek különösen a testépítő szerekben találhatóak meg), tilos a kábítószerek használata és tartsuk egészséges keretek között a testsúlyunkat.

Ha ezek nem állnak fenn, és mégis jelentkezik merevedési zavar, érdemes szakemberhez fordulni. Előzetesen gondoljuk át, hogy mentális oka lehet-e a problémának, vannak-e a fentebb felsorolt okokra (párkapcsolati gondok, depresszió, szorongás stb.) utaló jelek. Ha igen, azt kell elkezdeni kezelni, helyreállítani az életünkben, akár terapeuta segítségével. 

Amennyiben szervi eredetű a dolog, próbálkozhatunk étrend-kiegészítőkkel, potencianövelőkkel. E készítmények növelik a férfiak libidóját, javítják a nemi szerv véráramlását. Ezeket azonban csak előzetes orvosi konzultációval szabad elkezdeni szedni. 

Ha ezek sem segítenek, akkor érdemes részletesebb vizsgálatokkal megnézni közelebbről a problémát. A merevedési zavar, ahogy említettük, hatékonyan kezelhető, és egyáltalán nem szégyellnivaló állapot.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását