2024. május 8. - Mihály

Így találhatod meg a tökéletes méretű karórát

Bár a karóra egy olyan kiegészítő, amely bárhol, illetve bármikor képes elegáns és igényes megjelenést biztosítani, ám azt a legtöbbünk hajlamos elfelejteni, hogy ehhez bizony egy testhezálló darabra van szükség.
2023. december 7. csütörtök 08:44 - HírExtra

Főként ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben öt, a megfelelő méretű óra kiválasztásához elengedhetetlen tippet adunk neked. Vágjunk is bele!

A csuklód méretét alapul véve válassz!

Bár általánosan elmondható, hogy a hölgyek számára a 38 mm-es vagy annál kisebb tokmérettel rendelkező karórák ajánlottak, de ahhoz, hogy az általad a Buywatch.hu női karóra kínálatából kiszemelt modell ne essen le a kezedről, és ne is vesszen el rajta, szükség van a csuklód átmérőjének meghatározására.

Milyen vastag a tok?

Tegyük fel mondjuk, hogy vékony csuklód van, és egy 10-12 mm vastagságú tokkal készült karórát választasz! Nos, egyetérthetünk abban, hogy eléggé furcsán fog rajta mutatni. Ezért is elengedhetetlen a karóra választásnál a tok vastagságát is figyelembe venni.

Abban az esetben tehát, ha vékony a csuklód, válassz inkább egy 6-7 mm-es darabot, amelynek az átmérője is 38-42 mm között van, így tökéletesen illeszkedik majd!

Szíj szélességéről se feledkezz meg!

A tok mellett a szíj nagyban meghatározhatja, hogyan fog állni rajtad a karóra, így a döntés során nem árt ezt a tényezőt is figyelembe venned. Ha még nincs a fejedben az ide passzoló ökölszabály: a tok kerületének a fele a szíj ideális szélessége. Ellenkező esetben ugyanis a szíj optikailag csökkentheti az óra méretét, így az kisebbnek érződik majd. Ennek köszönhetően pedig egyáltalán nem biztos, hogy így is jól áll majd.

De nem szabad megfeledkezned a szíj hosszáról sem! Egyáltalán nem szép ugyanis az, ha a vége csúnyán kilóg, rendkívüli módon elronthatja az egyébként dizájnos összhatást.

Ami pedig a szíj anyagát illeti, általánosan elmondható, hogy a vékonyabb csukló esetén inkább a bőrszíjak, míg vastagabb csuklón a fémszíjak mutatnak jobban.

Az ördög a részletekben rejlik

Ez egy nagyon tanulságos mondás, amelynek a karóravásárlás során is hasznát veheted. A hőn áhított ketyegőd ugyanis csak akkor fog megfelelően állni a csuklódon, ha a formaterve is ideális. 

Gondolj csak bele, hogy nagygombos, esetleg kiálló formai megoldásokkal operáló darabok mennyivel nagyobbnak hatnak! Abban az esetben tehát, ha vékony a csuklód, akkor ezeket érdemes inkább elkerülnöd. 

Fontold meg, milyen céllal fogod hordani az órát!

Ha mindennapi viseletre szánod, fontos, hogy minél komfortosabb legyen, és ne akadályozzon téged abban, hogy el tudd végezni az egyes tevékenységeket. Amennyiben viszont különleges alkalmakra tervezed inkább viselni, akkor a stílus és a megjelenés sokkal többet nyom majd a latban a döntésed során. 

Reméljük, hogy ezzel az öt tippel sikerült támpontot adnunk számodra a megfelelő méretű karóra megtalálásához. Ha netán további kérdéseid lennének, tedd fel őket nyugodtan a fentebb említett webshop munkatársainak!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását