2024. július 27. - Olga, Liliána

Jakuzzivásárlás - melyiket válasszam?

Amint megszületik az elhatározás, hogy ideje beszerezni otthonra egy jakuzzit, azonnal felmerül a kérdés: melyiket válasszam? Az alábbi hasznos tanácsok segítenek meghozni a megfelelő döntést.
2023. december 6. szerda 10:37 - HírExtra

Az autóvásárláshoz hasonlóan a jakuzzik esetében is elmondható, hogy kizárólag a megbízható márkák termékei közül szabad választani. Ilyen például a minőséget, kényelmet és luxust képviselő Caldera Spas Vacanza sorozatának modelljei, melyek széles körű terápiás funkciókat biztosítanak, és teszik ezt a legjobb ár-érték arányban. Ezekből a masszázsmedencékből szinte megfiatalodva lehet kilépni, hiszen minden izomcsoport átmozgatható a segítségükkel.

Kültér vagy beltér?

A jakuzzik összehozzák a barátokat és a családtagokat, tökéletes helyszínt biztosítanak a kikapcsolódáshoz és a feltöltődéshez. A választás során az első dolog amiről dönteni kell, hogy kültéren a csillagok alatt vagy pedig beltérben, egy belső helyiségben kap helyet. 

Ha a beltéri elhelyezés a szimpatikusabb, akkor végig kell gondolni, hogy befér-e az ajtón és esztétikusan el lehet-e helyezni odabent. Továbbá fontos szempont, hogy az adott helyiségben van-e megfelelő áramforrás, illetve lehetőség a víz elvezetésére. Az említettek mellett a szellőzés is fontos, hiszen nélkülözhetetlen a penész elszaporodásának elkerülése érdekében. Ha nincs lehetőség megfelelő szellőzőrendszer kialakítására, nem érdemes beltérben elhelyezni a masszázsmedencét. Kültéri elhelyezés során érdemes számításba venni, hogy ki lesz téve a jakuzzi az időjárás viszontagságainak. Ez pedig hozzájárul az elhasználódás felgyorsulásához, illetve a lehetséges sérülések bekövetkezéséhez. 

A fenntartási költségek

Ha sikerült meghatározni, hogy hova kerül majd a medence, azt kell végiggondolni, hogy hányan fogják használni és milyen sűrűn. Teljesen felesleges nagy méretű változat mellett dönteni, ha egyszerre csak ketten használják majd. Továbbá az is fontos szempont, hogy mennyit fogyaszt a jakuzzi. 

Ez összetett kérdés, hiszen függ például attól, hogy kültérre vagy beltérbe kerül, illetve hányszor lesz használva egy héten. Továbbá befolyásolja a költségeket, hogy milyen a szigetelése a jakuzzinak, milyen a thermotető kialakítása és anyaga, milyen típusú a szűrőszivattyú, milyen a medence vízkezelése.

A thermotető esetében sem elhanyagolható a prémium minőség

Az említettek mellett a kiegészítők kiválasztása is fontos, hiszen hozzájárulnak a tökéletes hidromasszázs élményhez. Például szükség van cserélhető fejpárnára, biztonságos lépcsőre és kapaszkodóra, valamint kültéri használat esetén nagy méretű napernyőre. 

A thermotető esetében sem elhanyagolható a prémium minőség, hiszen fontos szerepe van a víz melegen tartásában és ezáltal az energiatakarékosságban. A vásárlás során minden említett szempontot, valamint a személyes preferenciákat figyelembe kell venni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását