2024. május 19. - Ivó, Milán

A mosoly vonzóvá tesz?

A nőnek, aki mosolyog, több esélye van arra, hogy a férfiak közeledni próbálnak hozzá. Eddig erről a jelenségről csak bizonytalan és szubjektív adatok álltak rendelkezésre.
2009. március 16. hétfő 10:45 - HírExtra
A kísérlet színhelye egy lorient-i bár volt, ahol Guérin egy húszéves nőt bízott meg, hogy két másodpercig nézzen szembe minden érkező férfival, aztán fordítsa el tekintetét. Az esetek felében a tekintet mosollyal párosult, a másik felében nem. Utána a nőnek egy "célponthoz" közeli asztalhoz kellett ülnie és egy magazint kellett lapozgatnia.

Egy munkatárs figyelte, hogy a férfi odapillant-e a nőre. (Volt olyan, hogy egyszerűen áttelepedett hozzá). Tíz perc múlva a nőnek távoznia kellett, bármilyen stádiumban is volt az ügy. Az eredmény: abból az 50 férfiból, akire a nő rámosolygott, 11 követte, azokból, akik csak tekintetet, de mosolyt nem kaptak, csak kettő.

Egy másik kutatópáros arra figyelt fel, hogy a felszolgálónő, aki széles mosollyal dolgozott, nagyobb borravalókat kapott, mint az, aki csak a "minimális" derűt sugározta.

Guérin egy kollégájával még 2004-ben azt is kimutatta, hogy a mosolygó stoppos lányt több férfi veszi fel a kocsijába. A professzor azt is bebizonyította, hogy a nők mellbősége is pozitív hatást vált ki ilyenkor a férfiakból. Egy fiatal nő volt a csali, akinek mellbőségét különböző melltartókkal változtatták. Amikor kiskosarú melltartó volt rajta, 268 autósból 40 állt meg, hogy felvegye, amikor nagy, akkor már 60 - írta a Libération című francia napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását