2024. április 19. - Emma

Hogy is volt a túlárazott ételekkel?

Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője Pintér Sándor belügyminiszterhez, valamint Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult a rászorulóknak vett, túlárazott uniós élelmiszercsomagok ügyében.
2023. május 31. szerda 12:17 - HírExtra

A magyar kormány a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon keresztül uniós pénzből osztott csomagokat rászorulóknak, azonban az SZGYF hosszú hónapokig titkolta, pontosan mit tesznek az egyre dráguló, szegényeknek szánt élelmiszercsomagokba. Hosszas pereskedés után derült csak ki, hogy jócskán túlárazták a termékeket, a 159 forintos tej 519 forintba, a 489 forintos étolaj 1333 forintba került.

Lőcsei Lajos parlamenti írásbeli kérdésében azt kérdezi Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy indult-e belső vizsgálat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnál a túlárazások miatt?

Polt Péter legfőbb ügyésztől pedig az alábbi kérdésekre várja a választ:

- Indult-e nyomozás a bemutatott túlárazás ügyében?

- Folyamatban van-e még a nyomozás, van-e gyanúsítottja az ügynek?

- Ha az eljárás esetleg megszüntetésre került, mi volt annak az oka?

- Az üggyel kapcsolatban történt-e egyeztetés az OLAF illetékeseivel? Ha igen, milyen jellegűek voltak az egyeztetések, és milyen eredményekre jutottak?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását