2023. szeptember 30. - Jeromos

Felfüggesztett börtönre ítélték a volt rendőrfőkapitányt

A Baranya Megyei Bíróság hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta sikkasztás miatt Ernyes Mihály volt Baranya megyei rendőrfőkapitányt a közelmúltban hozott jogerős ítéletében - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel csütörtökön.
2008. augusztus 14. csütörtök 15:00 - Hírextra
A bíróság helybenhagyva az ügyben korábban eljárt Pécsi Városi Bíróság ítéletét, sikkasztásban találta bűnösnek a nyugállományba vonulása óta ügyvédként dolgozó dandártábornokot, akit mellékbüntetésként két évre eltiltott foglalkozásának gyakorlásától: Kötelezte továbbá 50 ezer forint, és az általa a sértettnek okozott mintegy 2 millió forintos kár megfizetésére - mondta Hajdu István bíró a júliusban született, de csak csütörtökön napvilágra került határozat részleteiről.

A szóvivő elmondta: a tényállás szerint Ernyes Mihály még 2005-ben ügyfele meghatalmazásával mintegy 2,2 millió forintot vett fel egy biztosító társaságtól egy személyautóban keletkezett kár rendezésére, a pénzt azonban nem adta át, hanem elköltötte. Megbízója ezért feljelentést tett ellene, az ügyvédi kamara pedig később kizárta tagjainak sorából.
Hajdu István megjegyezte, hogy a volt rendőrfőkapitány ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt jelenleg is folyik eljárás a Pécsi Városi Bíróságon.

Ernyes Mihály 1991 és 2000 között állt a baranyai rendőrség élén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását