2024. március 29. - Auguszta

International Swiss Talent Forum 2023

2023. február 7. és 11. között, Svájcban, Lausanne-ben, immár 12. alkalommal került megrendezésre a Swiss Talent Forum, melynek témája a „Körforgásos gazdaság” volt.
2023. február 15. szerda 14:03 - HírExtra

A Svájci Fiatalok a Tudományban Alapítvány által szervezett fórum célja, hogy a 18-23 éves korosztály tehetséges fiataljai megoszthassák egymással és szakemberekkel a gondolataikat, és emellett magas rangú tudományos, üzleti és politikai szakemberektől tanulhassanak. Az idei esemény 70 résztvevője 25 országból érkezett, Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként Kovács Nóra-Anna, a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjasa képviselhette.

Nóra a 6 tagú csapatával, arra a kérdésre próbált megoldást találni, hogy van-e mód a szellemi tulajdonjogok rendszerének felhasználásával globális szinten felgyorsítani a körforgásos gazdaságra való átállást. Ennek érdekében először szakemberektől tanulhattak a jelenlegi szabadalmi rendszerről, a szellemi tulajdonról, a nemzetközi Szellemi Tulajdon Világszervezetről (WIPO), amely a TRIPS-megállapodás által meghatározott globális szabványok alapján felügyeli a szabadalmakat és a WIPO Green kezdeményezésről, amely a „zöld” szabadalmakat próbálja támogatni. 

Emellett számos meghívott szakértő osztott meg velük haladó előadói és írói ismereteket, melyeket gyakorlatokkal iktattak be. Eredményeiket Nóra vezetésével a nemzetközi csapat egy 6 perces előadás keretében sikeresen prezentálta az alapítvány munkatársai, résztvevők és meghívott vendégek előtt. Összességében Nóra alkalmazhatta az Innovációs Verseny során szerzett tapasztalatait nemzetközi mezőnyben. 

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását