2023. március 26. - Emánuel

Az innovációs olimpia nagykövetei

A Magyar Innovációs Szövetség szervezésében, a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia nagyköveteinek ünnepélyes avatására egy kerekasztal beszélgetés keretében került sor 2022. november 21-én, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pécsi Eszter termében.
2022. november 23. szerda 19:44 - HírExtra

A kerekasztal beszélgetést dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke és Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, a bírálóbizottság társelnöke nyitotta meg köszöntőjével. A beszélgetés moderátora Ivánka Gábor, MAFITUD elnök volt.

Az eseményen bemutatkoztak a 32. OTIO nagykövetek, személyesen Molnár Janka Sára (24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny III. díjasa), valamint Zsigó Miklós (28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjasa) vehette át a díszoklevelet, de virtuálisan egy videóval beköszönt Novák Blanka (27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjazottja) és Laufer Tamás (27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny III. díjazottja) is. Az OTIO nagykövet okleveleket Dr. Birkner Zoltán és dr. Pakucs János adta át ünnepélyes keretek között.

A beszélgetésen megtudhattuk többek között azt is, hogy Pakucs János 1991-ben alapította meg a versenyt, hogy Birkner Zoltán vezette NKFIH szívvel-lélekkel támogatja az Országos Tudományos és Innovációs Olimpiát, valamint, hogy mekkora hatást gyakorolt ez a verseny a fiatalokra. Janka élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy évekkel ezelőtt nevezett, valamint hangsúlyozta, hogy a tudományt, a tudománynépszerűsítést és az értékteremtést tartja küldetésének. Miklós kitért arra, hogy a tudomány igenis szexi, okosnak lenni menő, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára november 28-án, éjfélig lehet még nevezni az alábbi linken.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását