2023. január 31. - Marcella

"Nemzeti kerekasztalt és azonnali intézkedéseket az oktatás átfogó rendbetétele érdekében!"

A Jobbik felelős konzervatív pártként kifejezi szolidaritását mindazon pedagógusokkal, akik a héten országos sztrájkkal jelzik a magyar oktatási rendszer tarthatatlan állapotát - írja a Hirextrához hétfőn eljuttatott közleményében a párt.
2023. január 23. hétfő 16:18 - HírExtra

A Brenner Koloman közleménye:

"Ennek kapcsán ismételten leszögezem, hogy mi nem elbocsátandó cselédnek, hanem felelős értelmiséginek tartjuk a tanárokat, ezért felszólítjuk a fideszes egypárti túlhatalmat, hogy mind nekik, mind az összes magyar polgárnak állítsák helyre a sztrájkhoz való olyan jogukat, amelyeket a mi véleményünk szerint a 21. században egy uniós tagállamban élők megérdemelnek.

Mivel már a közbiztonságot sem tudja biztosítani a Pintér miniszter úr által vezetett tárca, ezért felszólítjuk a fideszes kormányt, hogy mind az oktatást, mind az egészségügyet a területhez értő szakminiszter vezetésével válasszák le a jelenlegi minisztériumról!

Ezen kívül azonnal hívjanak össze olyan nemzeti kerekasztalt az oktatás azonnali és szakmai konszenzuson alapuló modernizálása érdekében, amelyen minden érintett szereplő, a kormánypártok és az ellenzéki pártok szakpolitikusai is részt vesznek. Ezt az indokolja, hogy olyan nemzeti sorskérdésről kell közösen döntenünk, amelyben nemzeti konszenzus nélkül nincs valódi megoldás.

Ennek kapcsán jelezzük, hogy konzervatív politikai közösségünk rendelkezik olyan átfogó oktatáspolitikai koncepcióval, amelynek alapját egy klebelsbergi fordulat képezi, és amelynek csak nulladik lépése a pedagógusok azonnali 50 százalékos béremelése, amelyet régóta követelünk. Mert nekünk az oktatás kiemelt nemzetstratégiai ágazatnak számít, amely azt a tudást és képességeket közvetíti a magyar polgároknak, amelyek nélkül a 21. században nem lehet gyarapodó és kiteljesedett életet élni."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását