2024. április 19. - Emma

Megszorítana az SZDSZ

Az IIF (Institute of International Finance) az elmúlt két évtized negatív tapasztalataira alapozva ismét intenzív választási osztogatástól tart. Az előrejelzés szerint az idei évre tervezett 4 százalékos államháztartási hiány 2010-re 6,5 százalékra emelke
2008. április 24. csütörtök 17:38 - Hírextra
Az intézet annak az aggodalmának adott hangot, hogy a magyar politikai elitet csak egy pénzügyi válság bírhatja rá a szükséges átalakítások véghezvitelére. Újra bebizonyosodott tehát, hogy a „bársonyos reform” kifejezést nemcsak az SZDSZ, de a mértékadó külföldi és hazai elemző-intézetek sem tudják értelmezni.

A Szabad Demokraták Szövetsége ugyanakkor aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy veszélybe kerülnek a konvergencia-program eredményei, és az ország eddigi erőfeszítései. Az SZDSZ konstruktív ellenzéki pártként ellenez minden olyan gazdasági és politikai lépést, amely letér a felzárkózáshoz vezető útról.
A kormányfő már többször nyilatkozta, hogy az SZDSZ megszorításokat akar. Ezzel szemben mi valójában reformokat akarunk, amelyek elmaradása tenne szükségessé újabb megszorításokat. Az általunk javasolt adóreform is arról szól, hogy több pénz maradjon az embereknél, az állam pedig a- kevesebb - beszedett adóforinttal jobban gazdálkodjon.

Budapest, 2008. április 24.

Kiadó: SZDSZ
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását