2024. június 17. - Laura, Alida

Martonyi: együtt kell lennie a nemzeteknek

Magyarország jövő évi európai uniós elnöksége csak a nemzeti egyetértés kialakításával lehet sikeres - mondta Martonyi János külügyminiszter szerdán, a magyar EU-elnökség prioritásairól szóló, fideszes kezdeményezésre összehívott parlamenti vitanapon.
2010. október 20. szerda 15:16 - HírExtra
A tárcavezető felvezető beszédében úgy fogalmazott, hogy az elnökség egyszerre jelent hatalmas kihívást és lehetőséget Magyarországnak arra, hogy a magyar embereket közelebb hozza az európai integráció legfontosabb ügyeihez.

Martonyi János az ország elnöksége alatt képviselt prioritások között említette a gazdasági teljesítmény és a foglalkoztatás bővítését, valamint a "roma populáció integrációját", amely, mint fogalmazott, ugyan tagállami feladat, de megvalósítása lehetetlen összeurópai támogatás nélkül.

Hozzátette: Magyarország a fentiek mellett az Európának nagy gondot okozó demográfiai hanyatlásról és idősödésről, illetve a családpolitikáról is beszélni kíván soros elnöksége alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását