2024. március 29. - Auguszta

MSZP: A TAO nem luxushotelekre való

A felcsúti sportbirodalom közpénzből épül, miközben a Fidesz nem engedi a TAO kiterjesztését az oktatásra és az egészségügyre - írja közleményében az MSZP.
2023. január 4. szerda 14:18 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Alig egy hónapja derült ki, hogy meglopta a fiatalokat a Fidesz: ifjúsági szállás helyett gyerekmentes luxushotel épült TAO-pénzből Felcsúton, abból a 11 milliárd forintnyi állami támogatásból, amit kivitelezőként Mészáros Lőrinc érdekeltsége zsebelt be. Orbánék már a látszatra sem adnak, a TAO-pénzekből nyíltan épül a privát fideszes luxus. Most pedig az is kiderült, hogy 800 millió forint közpénzből épül téli, fedett, műfüves focipálya is.

2011 és 2021 között a TAO-pénzeknek köszönhetően 1107 milliárd forint adófizetői pénz ment sportcégekhez, egyesületekhez, alapítványokhoz, és a Fidesz által kialakított "választásos önkényuralom hibrid rezsimjében" már nem is meglepő, hogy ennek a legnagyobb nyertese a miniszterelnök-pártelnök faluja, Felcsút lett. Képzeljünk el egy olyan világot, ahol ezt a pénzt oktatásra és egészségügyre lehet költeni. Milyen fejlesztéseket lehetett volna végrehajtani? Minden iskola fűtéskorszerűsítése kijönne belőle, és akkor most egyetlen gyermek sem fagyoskodna a tantermekben. 

Az MSZP szerint a TAO-pénzek terén is igazságot kellene tenni, a kormánynak a TAO-t ki kellene terjesztenie az egészségügyre és az oktatásra, hogy ott is legyenek olyan beruházások, fejlesztések, mint a sport területén. Ezért  kezdeményeztük, hogy a társasági adó alanyai ne csupán látványcsapatsportra, hanem köznevelési, felsőoktatási és egészségügyi intézmények részére is nyújthassanak támogatást. A Fidesz azonban erre nemet mondott.

A magyar adórendszer nem szolgálhatja a Fidesz privát luxusigényeit! Az MSZP szerint ma, amikor még az is kétséges, hogy sikerül-e kifűteni az óvodákat és iskolákat, hogy lesz-e elég tanár, orvos és ápoló, minden elérhető forrást, így a TAO-támogatásokat is a köz javára kell felhasználni!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását