2024. március 19. - József, Bánk

Európai Ügyészség kell, nem egy újabb hivatal

A korrupció megállításához nem egy újabb hivatal hiányzik, hanem az uniós ügyészséghez való csatlakozás! - reagált közleményében az MSZP a kormány legújabb tervére.
2022. szeptember 6. kedd 13:14 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"A Fidesz-kormány ne az adófizetők pénzéből hozzon létre egy újabb hivatalt a saját korrupciója megfékezésére, hanem csatlakozzon az Európai Ügyészséghez! Ez nem csak olcsóbb lenne, de hatékonyabb is, és még az EU-s forrásokhoz való hozzáférést is segítené.

Cinikus, hogy az EU egyik legkorruptabb kormánya a jelenlegi válságos helyzetben még több pénzt akar kihúzni az adófizetők zsebéből azzal az álságos indokkal, hogy egy korrupcióellenes hatóságot akarnak létrehozni. Olyan ez, mintha a maffia saját polgárőrséget alapítana, hogy elkerülje a rendőrségi vizsgálatot.

Ne felejtsük el hogy az Orbán-kormány volt az, amely könnyített a közbeszerzési szabályokon, amikor pedig az EU a miniszterelnök sógorának közvilágítási cége miatt 13 milliárd forintos büntetést szabott ki az országra, ezt közpénzből, a mi pénzünkből fizették ki. Ugyanígy a Fidesz-kormány teszi lehetővé, hogy szinte minden nagyobb közbeszerzésen Mészáros Lőrinc cégei nyerjenek.  

Az új korrupcióellenes hatóság ötlete nyílt beismerés a Fidesztől az EU felé, hogy az ügyészség nem végzi megfelelően a feladatát.

Az uniós forrásokra szüksége van Magyarországnak, éppen ezért az MSZP, az igazi baloldal pártja felszólítja a kormányt, hogy pótcselekvések helyett csatlakozzunk az uniós ügyészséghez! Az erről szóló javaslatunk a parlament előtt van, csak meg kell szavazni."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását