2024. április 18. - Andrea, Ilma

Tisztább és élhetőbb lett a Lehel tér és környéke

Újabb fővárosi közterület vált tisztábbá a Budapesti Közlekedési Központ köztisztasági és közrendvédelmi akciója keretében. A társaság és partnerei közreműködésében ezúttal a Lehel tér és környéke lett élhetőbb. Az akciósorozat következő állomása, október 20-án a Göncz Árpád városközpontban lesz.
2022. október 13. csütörtök 09:29 - HírExtra

A Budapesti Közlekedési Központ továbbra is kiemelt feladatának tekinti, hogy a főváros jelentősebb közterületei tisztábbak és élhetőbbek legyenek. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban ezúttal a Lehel tér és környékét tették komfortosabbá a BKK és együttműködő partnerei. A helyszín a XIII. kerületi Önkormányzat javaslatára került be a programba. 

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai október 12-én, szerda éjszaka, majd 13-án, csütörtök reggel kézi és gépi eszközökkel tették szebbé a Lehel tér és környékét, az aluljárót, valamint a busz, trolibusz- és villamosmegállókat. 

Az összehangolt akció második napján szerepet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a 13. Kerületi Rendőrkapitányság, amelyek kiegészülve a közterületfelügyelőkkel, a BKV munkatársaival és szociális munkásokkal folyamatos közterületi jelenlétet biztosítottak. A BRFK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság fokozottan ellenőrizte a helyszínt, a rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés esetén fordulni lehetett.

 A BKK számára a közlekedés-szervezésen túl fontos az is, hogy a lakosság tisztább környezetben utazzon és biztonságban érezze magát a mindennapokban. A társaság ezért folytatja a fővárosi közterületek élhetőbbé tételét, október 20-án a Göncz Árpád városközpontban dolgoznak a BKK az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI munkatársai.

 A Lehel tér környékén végzett köztisztasági kampányban részese volt:

  • a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,
  • a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,
  • a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság,
  • a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,
  • a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet,
  • a Menhely Alapítvány,
  • a BKV Zrt., valamint
  • a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.
Forrás: BKK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását