2021. október 16. - Gál

Továbbra is jár a Lánchíd hajója

A menetrend szerint közlekedő átkelőhajó továbbra is segíti a Dunán való átjutást a Lánchíd felújítása idején - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
2021. október 1. péntek 07:02 - HírExtra

Közleményük szerint az Akadémia és a Jégverem utcai kikötő között közlekedő hajójárat péntektől 10 és 18 óra között közlekedik. A Duna budapesti szakaszán szintén menetrend szerint induló körjárat október 3-áig, vasárnapig közlekedik. A menetrend elérhető a BKK honlapján.
    
Az átkelőhajón munkanapokon, hétfőtől péntekig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. A meghatározott BKK-bérletekkel nem rendelkező utasoknak, továbbá szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon - személyesen a Mahart jegypénztáraiban, illetve a hajón - 500 forintos jegy vásárolható 2 éves kor felett. Az átkelőhajón - jegyváltással - kutya és kerékpár szállítására is lehetőség van. A jegy egy utazásra érvényes - fejtették ki.
    
Felidézték: a Lánchíd lezárása óta, 2021 júniusától 250 ember befogadására alkalmas személyhajó biztosítja a gyors átjutást a Duna két partja között. Budapest legfrekventáltabb területén, a pesti belváros és a Várnegyed között a BKK és a Mahart együttműködésében a meglévő infrastruktúrát felhasználva indult átkelőjárat. A Duna fővárosi szakaszán közlekedő rendszeres hajójárat, amely a közösségi közlekedés alternatívájaként és turisztikai attrakcióként is népszerű volt a nyári időszakban, október 3-án, vasárnap indul utoljára - olvasható a BKK közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását