2024. április 16. - Csongor

Komfort és stabilitás gyerek bokacipő segítségével

A gyerekeknek egy pár bokacipőre az első lépések megtételéhez, valamint nagyobb lurkók esetén a hűvösebb idő beköszöntével vagy az átmeneti évszakok valamelyikében is szükség van. Nézzük meg, milyen a gyerek bokacipő felhozatal, és hogyan választhatjuk ki a gyermekünk számára legmegfelelőbb darabot!
2022. július 13. szerda 10:29 - HírExtra

Gyerek bokacipő előnyei

A gyerek bokacipők számos feltételnek kell, hogy megfeleljenek. A maximális kényelem biztosítása mellett ellen kell állniuk az időjárás viszontagságainak, stabilan kell tartaniuk a lábat, mégis lehetővé kell tenniük a szabad mozgást, a felhőtlen lépteket.

A VIBA cipő webáruház gyerekcipők választéka bővelkedik gyerek bokacipőkben, amelyek között első lépés cipőket is találhatunk. Ezek olyan lábbelik, amelyek kiválóan megállják a helyüket a baba legelső cipőjeként. Beszerzésükre az első önálló lépések megtételekor érdemes sort keríteni. Kiváló minőségüknek köszönhetően képesek biztosítani az egészséges mozgásfejlődést, ami a kicsik életére a későbbiekben is pozitív hatást gyakorol majd.

Cipőválasztás szempontjai

Nagyjából azonos feltételeket kell figyelembe venni vásárlás előtt, akár kicsiknek, akár nagyobb gyerkőcöknek választunk bokacipőt. A piaci felhozatal között magasszárú modellt, alacsonyabb szárút és nyitottabb cipőt is találhat, így minden alkalomra és időszakra be tudjuk szerezni azt a modellt, ami a legmegfelelőbb lehet. 

A vásárlás során a legfontosabb az aktuális évszak figyelembe vétele. A hűvös, esős időben egy vízálló, magasszárú darab mellett érdemes letenni a voksot, hiszen ezek védik a lábat a hidegtől, nem áznak át és teljesen biztonságosak a kicsik számára. Melegebb időben egy szellősebb cipő is megfelelő lehet a gyerek lábára. Bármilyen időjárási körülményekre is keresünk azonban cipőt, a legfontosabb, hogy minőségi, strapabíró modellt válasszunk.

Gyerekcipő vásárlásakor kiemelt figyelmet kell szánni a méretre, hiszen sem a túl nagy, sem pedig a túl kicsi cipő nem megfelelő. A nagyban lötyögni fog a lábfej, a kicsi pedig szorítani fogja. A kicsik lábméretét úgy határozhatjuk meg a legegyszerűbben, ha megmérjük a talphosszukat és a mért adatoknak megfelelően választjuk ki a méretet az adott márka vonatkozásában. Ez a módszer már a legkisebb babák esetén is működik.

Erről se feledkezzünk meg!

A gyerekek olyan gyorsan nőnek, hogy roppant hamar kinövik a lábbeliket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy olcsó, silány minőségű darabokat kellene venni nekik. Alapjaiban határozza meg a gyermek mozgásfejlődését az, hogy milyen cipőt adunk a lábára. Ennek már a járástanulás kezdeti fázisában is kiemelt jelentősége van.

Ha nem megfelelő cipőt kap a gyermek kiskorában, a járása nem alakul majd megfelelően, felnőttkorban pedig derékfájdalommal és egyéb mozgásszervi gondokkal kell majd megküzdenie. Ha szeretnénk gondoskodni gyermekünk egészséges fejlődéséről, minden esetben válasszunk színvonalas, márkás cipőt!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását