Komfort és stabilitás gyerek bokacipő segítségével

A gyerekeknek egy pár bokacipőre az első lépések megtételéhez, valamint nagyobb lurkók esetén a hűvösebb idő beköszöntével vagy az átmeneti évszakok valamelyikében is szükség van. Nézzük meg, milyen a gyerek bokacipő felhozatal, és hogyan választhatjuk ki a gyermekünk számára legmegfelelőbb darabot!

Gyerek bokacipő előnyei

A gyerek bokacipők számos feltételnek kell, hogy megfeleljenek. A maximális kényelem biztosítása mellett ellen kell állniuk az időjárás viszontagságainak, stabilan kell tartaniuk a lábat, mégis lehetővé kell tenniük a szabad mozgást, a felhőtlen lépteket.

A VIBA cipő webáruház gyerekcipők választéka bővelkedik gyerek bokacipőkben, amelyek között első lépés cipőket is találhatunk. Ezek olyan lábbelik, amelyek kiválóan megállják a helyüket a baba legelső cipőjeként. Beszerzésükre az első önálló lépések megtételekor érdemes sort keríteni. Kiváló minőségüknek köszönhetően képesek biztosítani az egészséges mozgásfejlődést, ami a kicsik életére a későbbiekben is pozitív hatást gyakorol majd.

Cipőválasztás szempontjai

Nagyjából azonos feltételeket kell figyelembe venni vásárlás előtt, akár kicsiknek, akár nagyobb gyerkőcöknek választunk bokacipőt. A piaci felhozatal között magasszárú modellt, alacsonyabb szárút és nyitottabb cipőt is találhat, így minden alkalomra és időszakra be tudjuk szerezni azt a modellt, ami a legmegfelelőbb lehet. 

A vásárlás során a legfontosabb az aktuális évszak figyelembe vétele. A hűvös, esős időben egy vízálló, magasszárú darab mellett érdemes letenni a voksot, hiszen ezek védik a lábat a hidegtől, nem áznak át és teljesen biztonságosak a kicsik számára. Melegebb időben egy szellősebb cipő is megfelelő lehet a gyerek lábára. Bármilyen időjárási körülményekre is keresünk azonban cipőt, a legfontosabb, hogy minőségi, strapabíró modellt válasszunk.

Gyerekcipő vásárlásakor kiemelt figyelmet kell szánni a méretre, hiszen sem a túl nagy, sem pedig a túl kicsi cipő nem megfelelő. A nagyban lötyögni fog a lábfej, a kicsi pedig szorítani fogja. A kicsik lábméretét úgy határozhatjuk meg a legegyszerűbben, ha megmérjük a talphosszukat és a mért adatoknak megfelelően választjuk ki a méretet az adott márka vonatkozásában. Ez a módszer már a legkisebb babák esetén is működik.

Erről se feledkezzünk meg!

A gyerekek olyan gyorsan nőnek, hogy roppant hamar kinövik a lábbeliket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy olcsó, silány minőségű darabokat kellene venni nekik. Alapjaiban határozza meg a gyermek mozgásfejlődését az, hogy milyen cipőt adunk a lábára. Ennek már a járástanulás kezdeti fázisában is kiemelt jelentősége van.

Ha nem megfelelő cipőt kap a gyermek kiskorában, a járása nem alakul majd megfelelően, felnőttkorban pedig derékfájdalommal és egyéb mozgásszervi gondokkal kell majd megküzdenie. Ha szeretnénk gondoskodni gyermekünk egészséges fejlődéséről, minden esetben válasszunk színvonalas, márkás cipőt!