2024. március 29. - Auguszta

Íme 4 ötlet, mivel dobhatod fel a teraszt

Szeretnéd szép virágokkal feldíszíteni a teraszodat, azonban nem találod a megfelelő fajtát, ami kibírja az egyes évszakokat? Szeretnél szőnyeget az erkélyre, de nem tudod, hogy melyik lenne a legjobb választás?
2022. április 28. csütörtök 13:15 - HírExtra

1. ötlet: Virágok nevelése

A növények bármely balkont és teraszt egyedivé és színessé varázsolnak. Emellett pedig védelmet nyújtanak a kíváncsi tekintetek ellen. A különleges virágok közül azonban nem mindegyik érzi jól magát a magaslati levegőn, nem mind bírja az árnyékot, illetve a meleget. A heverő törpevirág például nagyon aranyos kis sárga virágokkal teszi varázslatossá a területet, emellett rendkívül egyszerűen kezelhető, strapabíró, ami még a forró nyarat is jól tűri. Érdemes úgy elhelyezni, hogy a sugarak folyamatosan érjék, ugyanis imádja a napfényt.

Az ületetéshez mindenképpen érdemes körbenézni a szerszámok webáruházának kínálatában, hiszen itt mindent megtalálhatsz, amire az át- és szétültetéshez szükséged lehet. Legyen szó apró ásóról, kapáról, vagy éppen gereblyéről egyaránt. Ezek segítségével jóval egyszerűbb lesz gondozni a teraszra helyezett növényeket. 

2. ötlet: Szőnyeg lerakása

Bár elsőre azt gondolhatod, hogy ördögtől való dolog az erkélyre szőnyeget rakni, pedig ahhoz, hogy otthonos legyen, muszáj valamilyen textillel feldobni azt. A tökéletes egyensúly megteremtésével egy olyan teret hozhatsz létre, ami még az időjárás viszontagságainak is remekül ellen tud állni. Bár a teraszok többségén nincsen szőnyeg, neked nem muszáj unalmasnak lenned. A profi lakberendezők is azt tanácsolják, hogy a balkont úgy érdemes kezelni, mintha egy szobáról lenne szó. Ahhoz, hogy szívesen használjuk, nem árt szőnyeget letenni. A legjobb választás a szövet, amely erős és enyhén durva változatban található meg a boltok polcain. Ez jól ellenáll az esőnek, a viharnak, a szélnek, a hónak egyaránt.

3. ötlet: Lenyitható asztal felszerelése

Manapság egyre több helyen kapható olyan lenyitható asztal, amely nem foglal helyet, azonban ott van, ha szükséges. Remek megoldás olvasáshoz, kávé fogyasztásához, munkához, vagy akár tanuláshoz egyaránt. Mivel alig foglal helyet, így szinte olyan, mintha nem is létezne. Nem kell állandóan takarítani, de amiatt se aggódj, hogy az időjárás tönkretenné. Kis teraszokon tökéletes megoldást jelenthet! 

4. ötlet: Függőleges tér kihasználása

Sose feledkezz meg az ajtók és a fal adta lehetőségekről, hiszen itt rengeteg mindent tudsz tárolni, ráadásul dekorációként sem utolsó. Főleg a kis alapterülettel rendelkező erkélyek esetében lehet hasznos a falra szerelni különféle polcokat, órát, virágtartót, hiszen így sokkal otthonosabbá tehető a terasz. Egy jópofa dekorációs elem, egy fali növény garantáltan megteszi a hatását. 

Összegezve

Elmondható tehát, hogy pár trükkel igazán egyedivé tudod varázsolni a balkonodat. Az erkélyre kitehetsz színes növényeket, felhelyezheted azokat a falra, rakhatsz le szőnyeget, de használhatsz lehajtható asztalt is. Nemcsak különleges lesz, hanem praktikus is! 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását