2024. április 25. - Márk

Tippek a megfelelő kanapé kiválasztásához

A tökéletes kanapé vagy ülőgarnitúra megtalálása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a nappaliban való pihenés valóban mindig megfelelő legyen. Továbbá vendégfogadás szempontjából is fontos szerepe van ezeknek a bútoroknak. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a választás során.
2022. március 25. péntek 11:05 - HírExtra

Le kell mérni, hogy a helyiség esetében mekkora helyett lehet szánni a kanapénak

A kanapék esetében első lépésként minden esetben meg kell határozni a helyigényt. Ez azt jelenti, hogy pontosan le kell mérni, hogy az adott helyiség esetében maximum mekkora helyet lehet szánni a kanapénak. A nagyobb alapterülettel rendelkező helyiségek esetében a nagyobb méretű változatok is jól mutatnak, azonban kisebb alapterület esetén bizony minden centiméter számít. 

Ha nem megfelelőek a mérések, akkor könnyen előfordulhat, hogy a nagyméretű kanapé miatt zsúfolttá válik a nappali. Minden részletre figyelni kell, szóval a hosszúságra, a magasságra, valamint természetesen a kartámaszok vastagságára is.

Természetesen a kanapé stabilitása és tartóssága is fontos szempont a döntés során

Az említettek mellett a kanapé kiválasztása során azt is figyelembe kell venni, hogy ideális legyen tévénézéshez. Minden esetben fontos, hogy a kiválasztott darab dizájnban illeszkedjen a tévéállványok, a dohányzóasztalok és a komódok stílusához. 

Az említettek mellett a kanapé anyaga is fontos szerepet kap. Mindemellett pedig azt is számításba kell venni a döntés során, hogy mennyire egyszerű az adott kanapé tisztántartása. Azt is érdemes átgondolni, hogy szükség lesz-e tárolóhelyre. Amennyiben igen, mindenképpen érdemes olyan változat mellett dönteni, amely kellő méretű tárolóval rendelkezik. 

Az említett szempontok mellett természetesen az adott bútor stabilitása és tartóssága is fontos szempont a döntés során. Mindemellett pedig azt is érdemes átgondolni, hogy a vendégek és a látogatók miatt fontos-e, hogy kinyitható legyen a kanapé. Amennyiben igen, ezek között a praktikus változatok között érdemes alaposan szétnézni.

A fotó: Mobz / Shutterstock.com

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását