2024. április 19. - Emma

A jelentkezési folyamat - egyértelműnek kell lennie

Állást keresni nem egyszerű folyamat, mint ahogy kínálni sem az. Ha azonban  mindkét fél betartja az alapvető írott és íratlan szabályokat, a kereslet és a kínálat hatékonyabban találkozik. A munkavállalók hamarabb megtalálják álmaik állását és a munkáltatók is megnyugodhatnak, hogy a megfelelő embert találták meg a megfelelő pozícióra. Így lesz ez egy win-win szituáció, amiben mind a munkáltató mind az álláskereső nyertesként van jelen.
2022. március 17. csütörtök 07:41 - HírExtra

Ingyen hirdetés

A Lépés Magazin oldalán ingyenes lehetőség van a hirdetések feladására, így az állást kínálók számára is adott ez a lehetőség. Munka, job, állás – akárhogy is hívjuk, ugyanazt jelenti. Egy helyet, ahol dolgozunk, ahol munkánk ellenértékeként fizetést, pénzt kapunk. Sokan keresnek ma állást és sokan kínálnak is, egyes szegmensekben óriási a munkaerőhiány. Ahhoz, hogy munkáltatóként ránk találjanak az állást keresők, nem árt néhány szabályt betartani. Ezzel a magunk és a jelentkezők helyzetét is megkönnyítjük.

Így fontos, hogy az álláshirdetés felkeltse a figyelmet, hogy egyértelmű legyen a feladatkör leírása, a juttatások, fizetés, munkaidő, a felvételi követelmények. Ezen felül azonban van még pár dolog, amire érdemes figyelni. Ilyen például az egyértelmű jelentkezési folyamat. Ha ezt elmulasztjuk, vagy valamilyen zavar keletkezik a rendszerben, akkor hiába a tökéletes hirdetés, hiába várhatjuk az állásra jelentkezőket.

Az az egész folyamat fontos

De hogy mit is jelent ez? Írjuk le a hirdetésben az egész jelentkezési folyamatot. Hogy milyen módon lehet jelentkezni, mi ennek a határideje. E-mailt várunk? Postai úton való jelentkezést? Írjuk le egyértelműen, hogy mire van szükségünk. Mint ahogy azt is, hogy mi a határidő, illetve hogy hogy zajlik a jelentkezési folyamat. Interjúk? Képzés? Próbamunka? Mikor állhat munkába az új munkavállaló? Napok, hetek vagy hónapok múlva. Ezek a szempontok nagyon sokat számíthatnak a munkavállalók számára, így pontosan és egyértelműen fogalmazzuk meg a jelentkezési folyamatot is. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását