2024. március 2. - Lujza

Botrány az MTI-ben: a kormány diktál

A Direkt36 birtokába jutott belső levelezés mutatja meg, hogy lényegében a kormány szerkeszti a Magyar Távirati Iroda híreit. Különösen Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatos anyagokra figyelnek, még azt is megszabják, hogy mit kérdezzen tőle a tudósító.
2022. március 5. szombat 07:52 - HírExtra

A kormányzat adja sokszor a címet és a lead-et a tudósításokhoz, amit tilos átírni. Sokszor telefonon hívják az MTI vezetőit a minisztériumi sajtósok, hogy miről kell írniuk, és azt is megmondják, hogy hogyan. Ráadásul Mészáros Lőrinc, Orbán dollármilliárdos barátjának a cégére, az Opus Globalra is ugyanaz vonatkozik, mint a kormányzatra, tilos átírni a közleményeit az MTI vezetőinek körlevelei szerint.

Arra is ügyelnek, hogy az évtizedes gyakorlattal ellentétben a kormánypárti politikusok programjait ne küldjék ki a szerkesztőségeknek, csak a kiválasztott, kormánybarát médiának. Így nem kell tartaniuk, hogy esetleg kellemetlen kérdésekkel elcsípik a sajtó elől bujkáló vezetőket.

Orbán Viktor miniszterelnök programjai még ezekben a belső listákban sem jelennek meg, mert azokról az ügyeletes vezető szerkesztők mindig külön értesítik az MTI-t és külön szerveznek rá tudósítót. „Volt olyan, hogy a belpolitikai turnus nem tudott arról, hogy Orbán Viktor külföldre megy, és a tudósító is megy vele” – mondta el egy forrás a Direkt36-nak.

Forrás: 24.hu, direkt36
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását