2024. április 26. - Ervin

Nyári gumi csere: így választhatod ki a tökéletes szervizt

Amikor már tartósan 7 °C feletti az átlaghőmérséklet és vége a téli fagyos időnek, eljön a nyári gumi csere ideje. Nemcsak a biztonságosabb közlekedést, hanem a jobb teljesítményt és a hatékony üzemanyag fogyasztást is szolgálja a nyári gumi használata az év melegebb időszakában.
2022. március 4. péntek 15:03 - HírExtra

4 dolog, amit érdemes figyelembe venni a gumiszerviz választásakor

A megfelelő nyári gumi kiválasztásán túl, fontos a gumicseréhez profi szervizt választani. Az alábbiakban összefoglaltunk négy dolgot, amit érdemes figyelembe venni a tökéletes gumiszerviz megtalálásához.

1. Helyszín: Keress olyan gumiszervizt, amely könnyedén megközelíthető, közel van lakóhelyedhez vagy munkahelyedhez. Az Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) szervizhálózata országos lefedésű, így garantáltan találsz igényeidnek megfelelő elhelyezkedésű szervizállomást.

2. Szakértelem: A profi szakemberek a nyári gumiabroncs csere alkalmával az abroncsok műszaki állapotát is ellenőrzik. A sok éves tapasztalat elengedhetetlen a gyors és szakszerű gumicseréhez. Az AKH szerviz központjaiban dolgozó munkatársak nagy tapasztalattal és sokrétű szakmai ismerettel rendelkeznek, így biztos lehetsz abban, hogy kifogástalan minőségű szolgáltatásban lesz részed.

3. Kényelem: Tudtad, hogy a március közepén és április hónapban az autósok tömegesen döntenek a gumicsere mellett? Ilyenkor jelentős várakozási idővel számolhatsz a legtöbb gumi szervizben. Az AKH weboldalán kényelmesen és másodpercek alatt foglalhatsz időpontot. Kerüld el a sorban állást!

4. Ár-érték arány: A tökéletes gumiszervíz megtalálásához elengedhetetlen az ár-érték arány mérlegelése. Az AKH szervizekben 5200 forint / abroncs ártól vállalják a gumiabroncs szerelést és centrírozást. A pontos árak iránt érdeklődj a weboldalon vagy telefonon.

Gyakori kérdések és válaszok gumicsere kapcsán

Mikor jön el a nyári gumi felrakásának ideje?

Hazánkban nincs olyan törvényi előírás, amely kötelezné az autósokat nyári gumi használatára. A legtöbb autós a 7 °C-os elvet alkalmazza a nyári gumi csere idejének meghatározásához. Az elv szerint akkor érdemes búcsút inteni a téli gumi szettnek, amikor a középhőmérséklet tartósan 7 °C feletti. Az év ezen szakában ugyanis a reggeli talajmenti fagy nem jellemző és a napközbeni aszfalthőmérséklet magasabb.

Hogy található meg a tökéletes nyári gumi?

Az igényeknek megfelelő nyári gumi megtalálása sokak számára kihívást jelent. A több tucat gumiabroncs megismerése és a technikai paraméterek összevetése nem könnyű feladat. Az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartani választáskort:

- A gumiabroncsok esetén igaz a mondás, mely szerint számít a méret. Ahhoz, hogy a megvásárolt nyári gumi valóban használható legyen, válassz a gyári előírásnak megfelelő méretűt. A gumi oldalfalán feltüntetett egyedi jelzés alapján ellenőrizd a méretezést.

- Mérlegeld a vezetési szokásaid! A sportosabb stílusban vezető autósok számára érdemes prémium minőségű abroncsokat választani.

- Vedd figyelembe az autó teljesítményét és súlyát! Ehhez az abroncs sebesség indexet (SI index) és súlyindexet (LI index) érdemes ellenőrizni!

- Olvasd el a nyári gumi teszteket, amelyek betekintést engednek a gumiabroncsok valós teljesítményébe!

Hogy kerülhető el a sorban állás a forgalmas időszakban?

A legtöbb autós március közepe és április eleje között keresi fel a szervizeket. A megnövekedett forgalom miatt, ilyenkor jelentős várakozási időre számíthatsz a gumi szervizekben. Ha szeretné elkerülni a sorban állást, akkor érdemes olyan szervizt választani, ahol időpontot foglalhatsz! Az AKH országos szerviz hálózatának weboldalán pár kattintással foglalhatsz időpontot online.

Hol tárolható a téli gumi szett?

A téli gumi szett tárolása problémát jelenthet azok számára, akik nem rendelkeznek pincével vagy garázzsal. Az Abroncs Kereskedőház egyik legnépszerűbb szolgáltatása a Gumi Hotel, megoldás nyújt flottás ügyfelek számára. A Gumi Hotel szolgáltatások magukba foglalják a szakszerű tárolást, a tűz- és lopáskár elleni biztosítást.

Válassz minőségi nyári gumit szakértőtől!

Az 1995-ben, családi vállalkozásként alapított AKH a magyar gumiabroncs piac értékesítési és szolgáltatási területén belül több kategóriában is piacvezető. A cég több mint 30 neves márka egyedülállóan széles választékát forgalmazza, emellett saját márkák importjában és forgalmazásában is kiemelkedő a magyarországi piacon. Válogass a webáruházunkban, a gumi.hu oldalán található széles nyári gumi kínálatból!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását