2024. május 22. - Júlia, Rita

Törlesztési-támogatás a lakáshiteleseknek

Lakáshitel-törlesztési támogatást kérhetnek majd azok az újpesti és káposztásmegyeri polgárok, akik önhibájukon kívül kerültek otthonuk elvesztésével fenyegető helyzetbe - közölte a IV. kerület alpolgármestere az MTI-vel pénteken.
2009. augusztus 14. péntek 13:42 - HírExtra
Nagy István (Fidesz) tájékoztatása szerint a kamatmentes, visszatérítendő támogatásról szóló rendeletet várhatóan szeptemberi ülésén fogadja el a képviselő-testület.

Az új támogatási forma célja, hogy az érintett családok megtarthassák lakástulajdonukat. Azok a családok kérhetik a havi 20 ezertől 50 ezer forintig terjedő kölcsönt, akiknek a lakása Újpest-Káposztásmegyer közigazgatási területén van, és magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező pénzintézettel kötöttek szerződést.

Az önkormányzat a támogatást egyedi elbírálás alapján ítéli meg, a kölcsön futamideje 6-12 hónap lehet. A kamatmentes hitelt azok kaphatják meg, akiknek a nehézségei csak átmenetiek, ezáltal a támogatás visszafizetését a későbbiekben vállalni tudják.

A rendelettervezetet még jóvá kell hagynia a képviselő-testület népjóléti és lakásügyi bizottságának is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását