2024. április 24. - György

Simon Gábor kis lépéseket ígért

A kormány politikájában olyan szakasz következik, mely a célokat az ország tényleges erőforrásaihoz igazítja és figyelembe veszi az emberek mentális és egzisztenciális tűrőképességét; erről az MSZP választmányi elnöke beszélt szerdán Tatabányán sajtótájék
2008. május 28. szerda 23:03 - Hírextra
A kis lépések, a kis biztonságok politikája következik, amelyhez közmegegyezés szükséges. Erre a politika világa nem hajlandó, ezért a választókkal kell megteremteni, civilek, szakmai szervezetek, önkormányzatok összefogásával - jelentette ki Simon Gábor.

A szocialista képviselő szólt arról, hogy a kormány Munka, tudás, tulajdon programjából a munkára ösztönzésnek kell a legnagyobb hangsúlyt kapnia. Mint mondta, csökkenteni kell az élőmunka terheit, ösztönözni a legális foglalkoztatást és a rugalmas munkaformák elterjedését, valamint fejleszteni a szakképzést.

Simon Gábor szerint az ország érdekeit veszélyezteti, ha a Fidesz befagyasztja a nyugdíjakat; az intézkedés évente 15 ezer forintot venne el ettől a rétegtől. Hozzátette: ha a nyugdíjkompenzációt is eltörlik, veszteségük évente 26 ezer forint lesz.

Sajtóhírek szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke április végén a filmművészeti egyetemen, Kéri László politológus kurzusán a nagyberuházások átmeneti leállításáról beszélt, és azt is mondta: ha kormányra kerülnek, az első két évben megszorításokat terveznek, például befagyasztanák a nyugdíjakat, de utána tízéves programot hajtanának végre, a középrétegekre, az aktívakra támaszkodva.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője kedden azt mondta, pártja a jövőben is meg fogja védeni a nyugdíjasokat, és a párt Erős Magyarország programjában is az szerepel, hogy meg fogják őrizni a nyugdíjak vásárlóértékét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását