2024. március 29. - Auguszta

Hogyan öltözzünk állásinterjúra?

Az állásinterjú mindenki életében kiemelt jelentőséggel bír. A megfelelő felkészültség elengedhetetlen ahhoz, hogy sikerrel szerepeljen az ember. Azonban ahhoz hogy álmaink állását elnyerhessük a megfelelő külső is elengedhetetlen.
2022. február 24. csütörtök 11:05 - HírExtra

Az állásinterjún való megfelelő megjelenés legalább olyan fontos, mint a mentális felkészültség. Lehetünk ugyanis akármennyire intelligensek, jó társalgók, lazák, lehet akármilyen jól megírt önéletrajzunk, szakmai előéletünk az első benyomást a megjelenésünk, a ruházkodásunk adja,

Nem is olyan egyszerű

Könnyű lenne azt mondani, hogy van egy standard viselet, ami az állásinterjún biztosan beválik. Ám ez azért nem feltétlenül igaz. Persze az öltöny, vagy a kosztüm mindig beválik, ám ha valóban jó benyomást akarunk tenni, első körben érdemes két dologra figyelni.

1.Jelenítsd meg a személyiséged az öltözködésben

Még ha öltöny vagy kiskosztümöt is veszel fel, lehetőleg csak akkor vedd fel az érettségi zakód, ha tényleg abban az évben érettségiztél, és nem nőtted még ki. Ha már eltelt néhány év, alaposan gondold meg, hogy elővegyed-e. A személyiség változik, nem biztos, hogy 18 éves önmagadat akarja látni a munkaadó. Mert hidd el, a profi PR-os azonnal kiszúrja, ha az érettségiző ruhádbe libbensz be hozzá.

Ahhoz, hogy megmutasd önmagad egy hozzád illő nyakkendő már elég is. Alapszabály, hogy kerülld a gyerekes megoldásokat. Még a legnagyobb „kocka” főnökök is inkább szánalmasnak fognak látni egy Darth Vader nyakkendőben. Ez ugyanis azt jelzi, nem vagy elég felnőtt, hogy komoly munkát bízzanak rád.

Szerencsére van jónéhány webáruház, ahol válogathatsz a stílusos ruhák közt. Ráadásul, ha a pénztárcádat is kímélni akarod, akkor a legjobb, ha a Kuplio.hu oldalon keresgélsz, ahol a Cropp kuponkód felhasználásával kedvezőbebn tudsz vásárolni. 

2.Legyél tekintettel a munkaadóra

Mindenképpen nézz utána, hogy milyen a leendő munkahelyed. Egy multinacionális cég egészen más dress code-ot követel meg, mint egy startup. Egy startuphoz egészen laza öltözékben is elmehetsz, persze ez se legyen túl slampos, vagy igénytelen, szakadt, piszkos.

Minden munkahely más és más, tájékozódj előre! Ha túl elegánsan mész be, még kinevetnek, ha túl szexisen, túl merészen öltözöl fel, lehet, hogy inkább elijeszted magadtól a leendő főnököd.

Ebben tekintetben is érdemes körülnézni olyan webáruházakban, ahol jó áron, az Orsay akció keretében tudsz vásárolni magadhoz és a munkahelyhez illő ruházatot.

Amennyiben betartod e két szabályt, tájékozódsz a munkahely hangulatáról, típusáról valamint becsempészed a saját személyiséged az öltözködésbe, akkor ezen már nem fog múlni az interjú sikere. Csak azt is tartsd szem előtt: a kevesebb néha több!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását