2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az ellenzék elítéli a háborút

Az ellenzék határozottan elítéli az orosz agressziót ukrana ellen, a Putyin által kezdett háborút.
2022. február 24. csütörtök 10:59 - HírExtra

Az Egységben Magyarországért közleménye:

"Mélységes megdöbbenéssel állunk az orosz agresszió előtt: ma hajnalban a Putyin vezette Oroszország hadüzenet nélkül megtámadta a független Ukrajnát.

Szövetségeseink a NATO-ban és az Európai Unióban - vállvetve a demokratikus világ többi államával - mindent megtettek, hogy megtalálják a békés megoldást. Tény, hogy az oroszok nem védekeznek, hanem támadnak.  A mai támadással nyilvánvalóvá vált, hogy Putyin soha nem akart békés megoldást, a támadást már régen eltervezte, haditervei régen elkészültek, csapatai csak parancsára vártak. 

Putyin cselekedetei világosan bizonyítják, hogy sohasem fog elállni attól a tervétől, hogy céljait erőszak alkalmazásával érje el, és visszaállítsa az egykori elnyomó Szovjetunió befolyási övezetét, a rossz emlékű Brezsnyev-doktrínát. Ez a törekvése hazánkra is sötét árnyat vetít.

Magyarországnak nincs mit mérlegelni: egyértelműen el kell ítélni az orosz agressziót és ki kell állni a megtámadott Ukrajna mellett. Mindannyian békét akarunk, de nem engedhetünk az agresszornak!

Ha eddig nem, akkor most világossá vált az a felelőtlen hazárdjáték, amelyet Orbán, Szijjártó és társaik folytattak azzal, hogy folyamatosan hátráltatták a NATO és az Európai Unió hatékony fellépését Putyinnal szemben. Tették mindezt az orosz érdekek kiszolgálásával, saját hatalmuk megtartása érdekében. Orbán még három hete, moszkvai látogatásán sem vette észre, hogy akivel szemben ült, az nem a béke keresésének alázatos bajnoka, hanem háborús terveket kidolgozó, Ukrajna megtámadását előkészítő hadúr. Legyen világos, Orbán a háború emberével barátkozott.

Szégyen, hogy Putyin egyetlen hatalmon lévő európai szövetségese Orbán Viktor és kormánya, melyet Putyin az orosz érdekek előretolt helyőrségeként használt annak érdekében, hogy szétverje a Nyugat demokratikus szövetségi rendszerét. A történelmünk megtanított bennünket arra, hogy nem állhatunk az orosz agresszorok mellé, hiszen a létünket fenyegeti. Minden magyar hazafit, minden magyar embert felszólítunk arra, hogy álljunk ki közösen a független Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett az orosz agresszió ellen, és április 3-án zavarjuk el Orbánt, Putyin magyar szálláscsinálóját!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását