2022. május 22. - Júlia, Rita

Liszt-kukacok és a komolyzene

Monteverdi, a kórusforradalmár címmel vasárnap kezdődik a Liszt-kukacok Akadémiája 10-15 éveseknek szóló, Feltalálók című sorozata a budapesti Zeneakadémián.
2022. január 27. csütörtök 11:17 - HírExtra

A Zeneakadémia közleménye szerint a szezonnyitó matinén Mona Dániel zenetörténész a Szent Efrém Férfikar segítségével mutatja be, milyen volt a kóruséneklés Monteverdi előtt, miben áll az itáliai mester eredetisége, és miért csodáljuk a mai napig az újításait.
    
A program részeként a főépület Átriumában interaktív kiállítás nyílik, amelyen a programok négy főszereplője - Monteverdi, Beethoven, Schubert és Schönberg -, valamint Bartók és Kodály, továbbá a foglalkozások kabalája, Liszt-kukac úr legókockákból készült portréját is bemutatják. Utóbbit a résztvevő gyermekek is kirakhatják a számukra biztosított legóelemekből.
    
Az úgynevezett kiterjesztett valóság (AR) segítségével a zeneszerzők életművébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők az e célra készült mobiltelefonos applikáció révén.
    
A sorozat februári programján Beethoven, a rockfelfedező, márciusban Schubert, a lélekkutató, áprilisban pedig Schönberg, a dallamújító áll majd a középpontban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását