2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Lassú béremelést kapnak a gyárban

Hosszú távú bérfejlesztési stratégiában állapodott meg a Schaeffler debreceni telephelye, az FAG Magyarország Ipari Kft. és a Debreceni Csapágygyártók Szakszervezete, a bérfejlesztés 2022-től 2023 tavaszáig három lépcsőben történik meg - közölte a vállalkozás az MTI-vel.
2022. január 21. péntek 09:06 - HírExtra

A közleményben Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője azt mondta, a következő két évben 30 százalékos volumen-növekedéssel számolnak, és egy ilyen, hosszú távú bérmegállapodás biztos és megnyugtató megoldás mindkét fél részére, ami szilárd alapot biztosít a 22 éve működő vállalat jövőbeni terveihez.
    
A szakszervezet és a munkáltató 2023. áprilisáig három lépcsőben határozta meg a bértömeg növelését, amely kiterjed az órabéres és havibéres munkavállalókra egyaránt. A kollektív típusú differenciált bérfejlesztés 2022. január 1-jén lépett hatályba, a második alapbérnövekménnyel 2022. július 1-től számolhatnak a vállalat munkatársai, a harmadik lépcső során a vállalat 2023. április 1-től biztosít további alapbérnövekedést - ismertette a részleteket a cégvezető.
    
Kovács László szakszervezeti elnök szerint "kiemelkedő eredményt sikerült elérni, hiszen egy olyan egyedülálló megállapodás született, amely másfél évre előre átláthatóvá teszi és biztosítja kollégáink számára a jelentős bérfejlesztést".
    
Gazdag András, a Schaeffler magyarországi HR vezetője a közleményben kiemelte: a jelenlegi bérfejlesztés mellett a cég további bónuszt kínál munkavállalóinak, amely a vállalatnál eltöltött évek függvényében növekszik.
    
Emellett fontos jóléti elem a vállalat által finanszírozott privát egészségügyi szolgáltatás, amely széleskörű járóbeteg-ellátást tesz elérhetővé a munkavállalóknak: szűrővizsgálatok, egészséges életmóddal kapcsolatos információk és a gyors diagnosztikával kapcsolatos további lehetőségek is részét képezik a szociális csomagnak - fűzte hozzá.
    
A Schaeffler debreceni csapágygyárában mintegy 1200-an dolgoznak. A teljes mértékben exportra termelő gyár tavalyi árbevétele 42,3 milliárd forint volt, az idén 43 milliárdos érbevételt terveznek - közölték az MTI érdeklődésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását